fbpx

Рекордсмен: назвали сімейного лікаря, який отримує найбільшу зарплату в Україні

Найбільшу зарплатню в Україні серед медиків отримує сімейний лікар з Вінниці.

Він працює в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №4, пише Gazeta.ua.

“Він рекордсмен. Це навіть не головний лікар. Лікар-педіатр отримує 27 тисяч гривень. Отримує на руки, – говорить заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк. – Не у всіх лікарів збільшилася зарплатня, але у хороших лікарів вона зросла. В цьому була ідея. Пацієнт, обираючи лікаря, каже державі: “Платіть більше цьому, бо він кращий!”. І це спрацювало. Ті лікарі, яких активно вибирають пацієнти відчули ріст доходів”.

Зараз 21 млн. українці підписали декларації з сімейними лікарями, з них близько 270 тис. у Вінниці.

“Важливо, що 76 % пацієнтів задоволені своїми сімейними лікарями. Повірте, раніше цей показник був значно нижчий. Це сталося через одну просту річ: ми дали людині самій вибирати сімейного лікаря і він став їй подобатися, – пояснив Ковтонюк.

Павло Ковтонюк зауважив, що сімейний лікар може максимум обслуговувати 2 тисячі пацієнтів. Однак незабаром МОЗ планує зняти це обмеження, тоді лікарі зможуть набрати більше пацієнтів і відтак більше заробляти.

“Але ми встановимо фінансове обмеження. Тобто граничну суму заробітної плати, щоб лікар не набрав стільки пацієнтів, з якими він не зможе впоратися”, – сказав Ковтонюк.

Читайте також: Українці, які щороку їздять зимувати в Таїланд, розповіли скільки це коштує

Понад 250 тисяч мешканців Вінниці уклали декларації з 227 лікарями. Це найбільший показник по Україні, повідомляє директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Медики почали отримувати вищу заробітну плату. Лікар, який уклав договір з 1500-1800 пацієнтами, отримує 19 580 гривень, медсестра – 9 104 гривні.

You cannot copy content of this page