fbpx

Українці, які щороку їздять зимувати в Таїланд, розповіли скільки це коштує

Подружжя Марія Данько та Іван Балін щороку їздять зимувати в Таїланд. Із собою беруть домашнього улюбленця – бультер’єра Жору. Про незвичний досвід розповіли Gazeta.ua.

“Під час відпочинку з чоловіком у Таїланді познайомилися з людьми, які щороку їздять туди зимувати. Ідея дуже сподобалася. На наступний рік розписалися і замість весілля вирішили витратити гроші на подорож Азією. Звільнилися зі своїх робіт з умовою, що повернемося через півроку. Об’їздили Таїланд, В’єтнам, були на Балі і в Малайзії”, – розповідає Марія Данько.

Після повернення українці створили інтернет-магазин із одягом для собак, щоб мати можливість працювати віддалено, і вести свій блог. Цього року втретє поїдуть на острів Самуї в Тихому океані, який входить до території Таїланду.

“Перед поїздкою в тайському посольстві оформляємо туристичну візу. Вона дається на два місяці. Потім доплачуємо 50 доларів, щоб продовжити її ще на місяць. Якщо плануємо залишитися довше, потрібно виїхати із країни. Наприклад у сусідню Малайзію, зробити там нову двомісячну тайську візу і повернутися назад”.

За словами Марії, щоб зекономити, квитки краще купувати заздалегідь. Варто слідкувати чи не має акцій та намагатися не потрапляти на святкові дати.

“Прямий переліт в два боки обходиться в 30 тисяч гривень з людини. Летимо до Бангкоку. Там беремо в оренду автомобіль. За п’ять днів платимо близько 6 тисяч гривень. Якщо взяти на менший термін, доведеться доплачувати за те, щоб машину доставили назад. Їдемо близько 600 кілометрів до порту. По-дорозі зупиняємося на ночівлю. Далі заїжджаємо на паром, який переправляє нас на острів. Це коштує близько 500 гривень за автомобіль і водія. Для мене, як пасажира, потрібно купувати окремий квиток. Він коштує близько 100 гривень”.

Читайте також: Українка про заміжжя та життя у США: типова американська сім’я гарує з ранку до ночі, має 12 оплачуваних вихідних на рік і не знає, куди їх всунути

“Коли подорожували вперше, залишили свого собаку в батьків. Він тpaгічно зaгинyв. Вирішили, що нового пса-бультер’єра Жору скрізь братимемо із собою. За місяць писали листа у ветеринарний контроль Таїланду про те, що хочемо приїхати із собакою. Збирали довідки з переліком щеплень. А також робили дозвіл на те, що беремо із собою собаку. Його потрібно було підтвердити в аеропорту”.

В українських міжнародних авіаліній є обмеження – вага собаки разом з боксом не повинна перевищувати 32 кілограми. Ціна квитка фіксована – близько 6 тис. грн в один бік.

“У Таїланді із собакою не можна сідати у громадський транспорт. В орендовану машину теж. Коли винаймаємо автомобіль, доводиться ховати Жору в багажнику. Якщо помітять можуть виписати штраф – близько 10 тисяч гривень”

За словами українців, із собакою важче знайти житло. Тайці бояться, що домашній улюбленець буде заважати сусідам.

Ми орендуємо невеликий будинок зі спальнею, вітальнею і кухнею. Це коштує десь 8,5 тисячі гривень на місяць. Стільки ж коштує оренда квартири в Києві. Договір оренди складається на місці. Одразу треба заплатити за перший і останній місяць проживання. Даємо телефони людей, у яких уже орендували житло. Щоб вони підтвердили, що собака не заважає навколишнім”.

Щороку економимо на зимових речах. Із собою беремо тільки шорти та футболки, максимум одні штани та кофту. Вони можуть знадобитися хіба що для походу у супермаркет чи торговий центр, там буває прохолодно через кондиціонери. Засоби для особистої гігієни купуємо на місці. Веземо сонцезахисний крем, бо в Таїланді він утричі дорожчий.

На їжу витрачаємо не більше, ніж у Києві. Готуємо вдома. З України беремо гречку. В Таїланді її важко знайти. Решта продуктів є в супермаркетах. М’ясо коштує дешевше, ніж в Україні, овочі — дорожчі. Наприклад, кілограм курячого філе в супермаркетах — 60 гривень, а цибулі — 40. У середньому обід у тайському кафе коштує близько 40 гривень.

You cannot copy content of this page