fbpx

Рік тому наш син дізнався, що він прийомний і з цього моменту в нашій родині почалися серйозні випробування

Постійні суперечки, а також повна неготовність сина усвідомити ситуацію. Нам важко все це терпіти. Однак ми розуміємо, що у нього на це є повне право. Адже ми не збиралися розповідати і дійсно хотіли зберегти це в таємниці до останнього. Це хоч і несправедливо, але ми не знали як йому повідомити, і думали, що краще буде вберегти. Тепер пожинаємо плоди.

З іншого боку ми також іноді не стримуємося. По суті без нас у нього ж не було б майбутнього. Ми забезпечена сім’я, у нас хороша квартира і ми можемо оплатити йому ВНЗ. Чому він злиться за це? Невже він справді вважає, що в дитячому будинку було б краще? Хіба все те, що ми йому дали, заслуговує такого ставлення? Мені здається що ні. Я щиро хочу вірити, що ми зробили все, що могли. Ми забезпечили його майбутнє. Однак тепер, замість подяки, отримуємо лише звинувачення, які нічим не підкріплені. Це боляче, і викликає лише образу зі злістю одночасно.

При цьому в загальному його житті немає ніяких змін. Він все так же займається спортом, добре вчиться і спілкується з сумнівними компаніями. Всі його невдоволення проявляється виключно в рамках дому, тоді як на публіці все добре і немає приводу для непорозумінь. Можливо, він злиться через те, що ми вчасно йому не розповіли, а не на факт того, що її прийняли. Все це дуже важко, і чоловік на цьому грунті почав злегка випивати. Хоч йому і не можна, але я не стримую – розумію його.

Нещодавно ходила до сімейного психолога і він сказав, що моя ситуація дуже розповсюджена. Каже, що дитині після таких новин завжди потрібен час. Однак скільки часу? Ніхто точно не каже, та й я розумію, що це суто індивідуально. Визначити термін, за який дитина оговтається від такої новини в більшості випадків неможливо. За його словами деякі не прощають ніколи і стосунки після цього не повертаються в норму, але мені хочеться вірити в краще, як зазвичай.

Мені порадили приділяти йому більше часу. Можливо, варто відправити його на кілька днів до родичів. З ними він спілкується нормально, мабуть тому що вважає, що вони його не обманювали. Все, чого ми з чоловіком боялися, навалилося на нас в один день. І ми досі не знаємо, як правильно вирішити проблему, зберігши наші стосунки.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page