X

Різдво моя родина завжди відзначає разом. Так уже склалось, що вже який рік ми його у нас і зустрічаємо. Але цьогоріч рідня мене щиро здивувала. Ще задовго до свята мені вони телефонувати почали і кожен висловлював свої побажання-замовлення, що саме вони хочуть бачити на святковому столі

dav

Різдво моя родина завжди відзначає разом. Так уже склалось, що вже який рік ми його у нас і зустрічаємо. Але цьогоріч рідня мене щиро здивувала. Ще задовго до свята мені вони телефонувати почали і кожен висловлював свої побажання-замовлення, що саме вони хочуть бачити на святковому столі.

Чомусь я раніше щиро вірила в те, що провести час із близькими людьми можна будь-де, адже головне на святі не шикарна кухня та зал, а можливість зустрітися.

Я не збиралася витрачати кілька днів на приготування, вирішивши обмежитися традиційними різдвяними стравами і кількома салатами.

Список гостей був невеликий – моя мама та вітчим, батьки чоловіка, брат чоловіка з дружиною та їхніми двома дітьми.

Задовго до самого свята мої плани пішли шкереберть, тож від свята, а точніше від запрошення цього дня гостей ми вирішили відмовитися. Причини не кликати родичів на урочистість у мене були вагомі.

За кілька тижнів до призначеної дати рідні почали дзвонити та замовляти мені страви, які я маю приготувати.

Першою свої побажання озвучила моя рідна мама. Вона кілька разів нагадала мені, що мій вітчим не любить рибу. В якості альтернативи мама побажала, якнайбільше м’яса, при тому і в гарячих стравах, і в салатах, і в закусках.

Було замовлення ще й на картоплю та соління.

Наступною була свекруха. У телефонній розмові вона кілька разів наголосила, що дуже хоче на свято фаршировану рибу. Білььше того, вона радила де придбати свіжу і розповіла мені, що вона не повинна бути пересушена, як завжди. Хоча мою рибу вона з’їдає від голови і до хвоста. Розповідає постійно, що не смачно, але їсть.

Свекор виявився солідарним з моєю мамою та вітчимом – йому теж м’ясо подавай. Я вислухала від нього лекцію про те, що салатами не наїсися, а отже, нема чого на них і час витрачати, краще зосередитися на м’ясному у всіх його варіаціях.

Здивував і брат мого чоловіка, а точніше його дружина.

Та узагалі попросила підготувати нашу квартиру до приходу дітей. Речі ми мусили підняти виже свого зросту, розетки заклеїти і приготувати такі страви, які можуть їсти наші племінники. “І фрукти. Малі дуже люблять фрукти, Їх потрібно багато”.

Послухавши всіх родичів та їхні плани на наше сімейне свято, ми з чоловіком вирішили, що гостей ми не зватимемо. Відзначимо свято вдвох.

Адже подібні замовлення не просто не тактовні – вони за рамками. Обдзвонила рідню, сказала про відміну свята. Коли посипалися питання про причини, сказала, що грошей у нас небагато, стіл накрити не зможемо, адже кожен бажає чогось особливого і надприродного.

І знаєте що? На Різдво моя рідня таки зібралась. до моїх салатів і качки і котлети і голубці і риба фарширована приїхала. Не солена, пересмажена, але вона трималась купи і свекруха вперше сказала, що моя найсмачніша.

Ніхто нічого вголос не говорив, але всі були раді зустрічі. окремо, коли всі роз’їжджались перед нами вибачились усі.

19,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

K Anna:
Related Post