fbpx

Роман з Тетяною перестали впізнавати свою дочку. Вона почала затримуватись, прогулювати уроки і навіть кудись брала з собою їжу. Однак найприкрішим було те, що з дому почали пропадати реч

Христина росла зразковою дівчинкою, навчалася у художній та музичній школах, була відмінницею і завжди радувала батьків. Концерти, конкурси, дівчинка мала дуже насичене життя. Тому на дитячих майданчиках Христинка майже не з’являлася.

Але останнім часом Роман з Тетяною перестали впізнавати свою дочку. Вона почала затримуватись, прогулювати уроки і навіть кудись брала з собою їжу. Однак найприкрішим було те, що з дому почали пропадати речі!

Розмови з донькою не допомагали, Христина просто відповідала: «Мамо, все гаразд, не хвилюйся». Тоді батьки вирішили простежити за донечкою. Адже останні кілька дні вона почала йти з дому рано вранці, і приходити аж надто пізно.

Наступного ранку, загорнувши свій сніданок, Христина вийшла надвір. За нею слідом вирушив і батько.

— Юлько, виходь, тихо промовила Христина. І з підвалу вилізла маленька дівчинка, їй на вигляд було п’ять років.

— Ти не змерзла? Тримай, поїж, я принесла тобі твій улюблений бутерброд і гарячий чай – дбайливо сказала Христина.

— Ні, я загорнулася в ковдру, яку ти мені принесла, в ній було дуже тепло. Я так проспала всю ніч, мені було так затишно і спокійно.

Батько не витримав і підійшов до дівчаток. Юля злякалася, і шустьнула назад у підвал. Але Христинка заспокоїла її, пояснивши дівчинці, що це її батько, і він точно зможе їм допомогти.

Романові нічого не залишалося, як взяти малечу на руки і піти додому для подальшого вирішення проблеми. Виявилося, що дівчинка потерпала від гніву рідної матері, через що і втекла з дому.

Дізнавшись адресу, Роман пішов до Юлиної матері. Однак поспілкуватися з нею не вийшло. Жінка була у явно не в тому стані. щоб розмовляти, а у квартирі було повно людей.

— Тетяно, нам нічого не залишається, як викликати опіку. Нехай цю  матусю позбавляють прав.

— Шкода, звичайно, але тут лише один вихід. А ми, у свою чергу, зробимо так, щоб надалі у Юлечки все було добре.

Через кілька місяців матір Юлі позбавили прав, а батьки Христини зробили все, що було в їхніх силах, щоб маленька якомога менше часу провела в сиротинці. Вони удочерили дівчинку, вона почала рости в сім’ї, де її люблять і про неї піклуються. А рятівниця маленької Юлі, Христинка постійно повторює їй, що татові можна і треба довіряти, він завжди їм допоможе.

Olena Реrshyna.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page