fbpx

«Розумне» тістечко: в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів. У вас виходить торт із кремом посередині. Розшарування відбувається за рахунок різної жирності складових

Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
У вас виходить торт із кремом посередині. Розшарування відбувається за рахунок різної жирності складових.

Інгредієнти (на форму 20х20см):

  • 4 яйця,
  • 125 г вершкового масла,
  • 500 мл теплого молока,
  • 115 г борошна,
  • 150 г цукру,
  • 0,5-1 ч. л. ваніліну (без гірки),
  • 1 ст. л. води.

Приготування:

Білки відокремити від жовтків та збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збити з цукром, ваніліном і водою. Масло розтопити і злегка охолодити, влити його у жовтки та ретельно збити. Всипати в три прийоми борошно, щоразу ретельно збиваючи. Вилити половину молока, ретельно збити, потім додати решту молока і знову збити.

Обережно підмішати білки (перемішувати зверху донизу). Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном (форма має бути нероз’ємною!).

Читайте також: Деруни по-особливому. Смакували сьогодні з чоловіком дерунами за цим рецептом. Ну дуууууууууже смачно!

Вилити тісто (воно виходить навіть рідкішим, ніж на млинці). Поставити в духовку при 175ºС на 40-60 хвилин (комусь знадобиться менше, комусь більше часу, все залежить від вашої духовки). Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд: зверху тістечко має добре підрум’янитися, а серединка злегка колихатися.

Повністю охолодити. Посипати цукровою пудрою і нарізати на порції. Можна прикрасити цукатами.

За матеріалами – “Є”.

Автор – Ангеліна ПІДЛІСНА.

Фото – “Є”.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page