fbpx

Рисові кульки з сюрпризом – справжній італійський фастфуд. Це найкраще, що можна приготувати з рису!

Італія – ​​це не тільки захоплююча дух історія, архітектура і пляжі, але і смачна їжа. Найчастіше вона у всіх асоціюється з піцою, пастою та різотто. Однак у кожного регіону є свої страви. Наприклад, в Римі дуже популярні суплі – рисові пиріжки в клярі з начинкою з моцарелли. Їх ще називають римським фастфудом, пише Миртесен.

А ось в Сицилії подібну страву називають аранчіні, а в якості начинки додається ще м’ясо і горошок. Суплі традиційно їдять руками. Коли ламаєш кульку суплі на дві половинки, показується розплавлена ​​моцарелла.

Читайте також: АПЕТИТНІ “РАВЛИКИ” З КОВБАСОЮ ТА СИРОМ – КРАЩЕ БУДЬ-ЯКОГО ФАСТ-ФУДУ, А ЇСТИ ЗРУЧНІШЕ, НІЖ ПІЦУ

Складові

  • 450 г рису арборіо або завбачливо приготованого різотто
  • 150 г моцарели
  • 2 курячих яйця
  • панірувальні сухарі
  • рафінована рослинна олія
  • сіль, спеції

1.Приготуй різотто і охолоди його. Для цього насип рис в сотейник і туши його, постійно додаючи трохи овочевого або курячого бульйону (який є). Можна приготувати рис і на воді, тільки зберігаючи вказану технологію. У правильному різотто рис повинен бути злегка склеєний між собою, але всередині залишатися «аль денте» – злегка жорстким.

2. Постав глибокий сотейник з маслом на вогонь розігріватися.

3. Тим часом сформуй з різотто рисові кульки діаметром близько 4 см. У центр кожного помісти по шматочку моцарели. Простеж, щоб сир був саме всередині кульок і не втік під час приготування.

4 Коли з дна казанка на поверхню почнуть підніматися маленькі бульбашки, окуни кожну кульку в яєчну суміш, а потім гарненько обваляй в сухарях. Підсмаж суплі в маслі.

5. Готові суплі бажано подавати до столу відразу, поки моцарелла не застигла. Смачного!

Суплі можна їсти в якості перекусу, а можна подавати з різними соусами та зеленню. Також можна всередину суплі додавати м’ясо і різні овочі, але це вже буде не римська варіація страви. Також можна приготувати різотто з овочами і з нього ліпити кульки.

Як бачиш, класичний рецепт є полем для польоту фантазії.

You cannot copy content of this page