fbpx

Саме коли у нас та розмова неприємна із невісткою відбулась зайшов мій чоловік. Я по обличчю його побачила, що зараз щось буде. Він рвучка відчинив шафу і почав звідти речі всі прямо до сміттєвих пакетів скидати. Я отетеріла, адже речі були мої і сина нашого

Саме коли у нас та розмова неприємна із невісткою відбулась зайшов мій чоловік. Я по обличчю його побачила, що зараз щось буде. Він рвучка відчинив шафу і почав звідти речі всі прямо до сміттєвих пакетів скидати. Я отетеріла, адже речі були мої і сина нашого.

Моє життя із ніг на голову перевернуло синове одруження. Жили собі ми тихо мирно і дуже гарно, аж доки він у дім свою Ірину знайомитись не привів.

Спершу дівчина видалась мені такою знаєте, милою, тихою, вихованою і доброю. Так сиділа собі очі додолу опустивши і при кожному до неї звертанні мило червоніла.

Олег одразу сказав, що молода сім’я окремо жити повинна, тож ми знайшли і винайняли їм квартиру. От тільки я настояла, аби те житло недалеко від нас було. Якесь ніби у мене відчуття було нехороше. Знаєте, отаке материнське у душі, коли ніби все і добре, а тобі не спокійно.

Олег мій другий чоловік. Я заміж виходила коли моєму Ігорку і рочку не було, то Олег йому тата замінив. Звісно, яким би хорошим вітчим не був, а татом він ніколи не стане, тому мої про сина переживання він не поділяв.

— Чого ти туди бігаєш? – запитував щоразу, як я із квартири сина поверталась, – Дорослий він чоловік тридцять із гаком має. Та якщо жінка їсти не зварить, то сам яєчню пожарить, не дитина.

А я так не могла. То ж моя дитина. Ну як я спокійно їстиму свій борщ і не знатиму що мій Ігорок їв. Брала свого там чого  у судок чи каструлю і несла йому поїсточки. Звісно, невістка там щось готувала, але Ігорь мій така домашня дитина, він чуже їсти не буде.

Він у мене дуже хороший син, але з роботою усе не щастило. Іра бігала у свій магазин, а от Ігорь ніяк місця хорошого знайти не міг. Ну не буде ж він працювати за копійки. А то колектив не надто хороший, чи умови праці не ті. Тож ми з Олегом допомагали їм і грошима і продуктами. та й квартиру оплачували.

Три роки вони прожили і з’явився мій перший онучок. тут я і з роботи звільнилась, аби їм допомагати. Ірочка мама молода без досвіду, їй потрібен був старший наставник.

І тут уперше Іринка свій характер показала. дуже неприємно мені було із нею спілкуватись. Я онука повиваю. як годиться, а вона давай його до себе забирає. пелюшки знімає. одягає памперс і якийсь костюмчик і все. Бачу, що я його хочу погодувати, а вона слідком біжить, каже, що йому її молока вистачає і не треба кашки. А я ж бачу, що треба. І от так у всьому.

Звісно я з сином говорила. Пояснювала що так не можна його дружині поводитись, що вона має прислухатись, адже я старша і досвітченіша. Його, он якого красені виростила.

А в лютому минулого року я настояла аби молода сім’я до нас переїхала. Коли всі разом воно і спокійніше. Квартира у нас з Олегом простора, трикімнатна. Та й чоловік розумів, що часи нині не такі, щоб десять тисяч за оренду квартири віддавати щомісяця.

У нас із Іриною і так стосунки були натягнутими, а коли вони сюди переїхали так узагалі погіршились. В вона мене узагалі перестала слухати. Уявіть, я стою говорю, а вона своє робить і ніби мене в кімнаті немає.

Одного дня вона речі у пралку дитячі складала, а я саме говорила що треба прати руками дитяче. Вона знову ж мовчки своє робить. Я вже не витримала попередила, що якщо вона у моєму домі за моїми правилами не житиме, то двері відчинені і хай шукає собі притулку. Побачимо де вона із дитиною знайте житло і пралку безкоштовну.

Саме оту нашу розмову Олег мій і почув. Бачу по обличчю, що зараз буде буря. А він до шафи і давай речі усі що були там на полицях скидати в пакет сміттєвий.

Думаєте речі невістки. Ні! Мої речі і речі сина. Заявив, що не має наміру більше годувати нас і утримувати. Я й не зчулась, як ми із Ігорем стояли під під’їздом в оточені сміттєвих пакетів із речами.

Поки ми у подруги моєї зупинились. Знаю від сусідів, що чоловік мій невістку не виставив, навпаки гуляє із малим, доки вона на отой свій підробіток бігає мити підлогу в офісі.

Я пробувала повернутись, поговорити із чоловіком, але він і чути мене не хоче. Каже, що з нього досить і мене і синочка мого. Ще й сказав, аби ми самі спробували на хліб собі заробити і дім знайти, а не хазяйнувати на всьому готовому.

У мене там були певні збереження, але вони тануть. Олег добре знає. що я ж не працюю та й Ігор поки не має роботи, але його те не обходить. Бачте, він собі донечку знайшов нову.

Раїса К.

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page