fbpx

Сашко мав цілком серйозні наміри. Сам запропонував одружитись і поводив себе так, ніби Інна уже є його дружиною. Але одного не надто хорошого дня завітав він до неї на гостину, кави випити, про весілля майбутнє поговорити. Відчинив кімнату і отетерів. А Інна нічого, поводиться так, ніби усе гаразд і так власне, і бути повинно

Тепер я живу в однокімнатній квартирі, а раніше жила в трикімнатній. Років сім у мене одну кімнату займала далека родичка, двоюрідна внучата племінниця. Інна – сама з села. У нас в місті навчалася, а згодом на роботу влаштувалася.

І жила у мене всі ці роки. Дівчинка симпатична, розумна. Батьки грошей не шкодували ніколи, адже вона єдина дочка у сім’ї. І освіта платна, і наряди модні, і поїздки. Квартиру купили потім в іпотеку. Але в особистому житті нічого не складалося.

Хлопці з’являлися, але все швидко закінчувалося. Хоча вона за своєю зовнішністю доглядала, без косметики ні кроку з будинку не робила. Одягалася гарно. Як з картинки журналу. І вся така акуратна, чистенька.

І хто б міг подумати, який у неї безлад був у кімнаті постійно. Я до неї заходила, тільки раз в тиждень пил витерти та підлогу помити. Інна навіть цього не робила. Мені здається, що не привчена була і ніколи не прибиралась. Інакше хоч трохи б підтримувала чистоту.

Але вона нічого навколо себе, начебто не бачила. На ліжку все упереміш валяється: і косметика, і одяг, і тарілки із залишками їжі, і фантики від цукерок. На стільці і на тумбочці теж якийсь одяг. Як зняла, так і кинула.

І при цьому племінниця не соромилася приводити хлопців в гості. Я не забороняла їй запрошувати їх. Але була тільки одна умова – на ніч нікого не залишати. Але говорила їй, щоб хоч трохи порядок наводила перед приходом гостей. Інна тільки відмахувалася. Вважала, що у неї і так все нормально в кімнаті.

Але хлопці так не вважали. І відносини сходили нанівець. Один був особливо їй подобався, Сашком звали. Хороший хлопець, серйозний. Тут працював і жив разом з старшим братом. Він до Інни так перейнявся, дзвонив постійно, в кафе водив, квіти дарував. Говорив, що одружитися хоче.

Інна думала, що у них все складеться. Але нічого не вийшло. Саша став з’являтися все рідше, а потім і зовсім запропонував розійтись:

– Одружуватися ще рано. Я не готовий. Не хочу твій час даремно витрачати.

Але випадково через спільних знайомих вона дізналася, в чому справжня причина. Комусь розповів він, що Інна не вміє наводити лад і зовсім не господиня. Прийшов подивився на її безлад і лячно йому стало.

А він дружину собі підшукував, не просто так ходив. І сказав знайомим, що така дружина йому не потрібна. Бо самому доведеться всі домашні справи за неї робити.

Інна дуже засмутилася, коли це все дізналася. Образилася. Але нічого змінювати не збиралася. Потім з’їхала від мене в свою власну квартиру яку їй батьки купили. І тепер живе там одна. А їй вже 30 років.

Думаю про неї інколи. Хто ж у неї прибирається тепер в квартирі? Напевно, мати приїжджає і все робить. От і зрозумій дівчат на вигляд. Начебто сама красива, гарно вдягнена. А вдома безлад. Якому хлопцеві захочеться таку супутницю життя?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page