fbpx

Шaлaно смачні картопляні пиріжки, з соковитою начинкою з фаршу. Приготування – це одне суцільне задoволення: все швuдко і дуже пpосто

Здивyйте своїх близьких незвичайними пиріжками! Неймовірно Смачні!

Шaлено смачні картопляні пиріжки, з соковитою начинкою з фаршу, називають ще зразами. Страва пpоста, бюджетна і ситна: можна подати її як гарнір або з будь-яким соусом.

Зрази і на сковороді смажать, і в духовці запікають: але перший варіант, на мій погляд, смачніше виглядає. Картопляні пиріжки чимось схожі на великі котлети: вони такі ж рум’яні, товсті і досить соковиті. Тільки ось складаються не з чистого фаршу: спочатку йде шар картоплі. Приготування зраз – це одне суцільне зaдoволення: все швuдко і дуже пpосто.

Потрібні продукти:

  • 800 грам сирої картоплі;
  • одне свіже куряче яйце;
  • половина чайної ложки солі;
  • третина чайної ложки приправи для картоплі;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Для начинки

  • будь-який м’ясний фарш;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • третина чайної ложки приправи до м’яса;
  • одна столова ложка рафінованої олії;
  • третина чайної ложки солі;
  • одне свіже куряче яйце;
  • панірувальні сухарі – для обвалки.

Покроковий процес приготування

Картоплю очищаємо, промиваємо і перекладаємо в каструлю. Додаємо половину чайної ложки солі, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо картоплю до готовності.

Поки картопля вариться, займемося начинкою. Одну головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо маленькими кубиками.

На розігріту сковороду наливаємо трохи олії без запаху, викладаємо цибулю, обсмажуємо її до напівпрозорості.

Додаємо м’ясний фарш, перемішуємо і смажимо до повного випаровування рідини. ьПотім додаємо третину чайної ложки солі, приправу для м’яса, розмішуємо – і знімаємо з вогню.

З готової картоплі зливаємо рідину, розминаємо її на пюре і даємо охолонути до кімнатної температури.

Після цього додаємо одне куряче яйце, додаємо чорний мелений перець, приправу для картоплі. Добре розмішуємо – і тісто готове.

Беремо частину картопляної маси, формуємо з неї кульку. Розминаємо в коржик, кладемо в серединку начинку. Заліплюємо краї: руки, для зручності, змочіть у холодній воді.

З даної кількості інгредієнтів виходить 11-12 великих пиріжків.

Панірувальні сухарі можна зробити самостійно: черстві шматочки батона треба підсушити в духовці. Після того, як вони охолонуть, подрібнити в блендері: і все, сухарі готові.

У миску кладемо два свіжих курячих яйця, додаємо дрібку солі і трохи чорного меленого перцю, перемішуємо виделкою до однорідності.

Читайте також: Деруни більше не готую — тепер тільки такі картопляні млинці роблю, всі в захваті

Кожен пиріжок занурюємо спочатку в яйце, потім обвалюємо у панірувальних сухарях.

Обсмажуємо картопляні пиріжки в невеликій кількості олії: до золотистого кольору з двох сторін.

Порада. Як варіант, пиріжки можна запекти і в духовці: перекласти у форму, змащену олією. Зверху промазати їх яйцем, відправити в розігріту до 200 градусів духовку, на 20-25 хвилин.

Такі картопляні пиріжки готую дуже часто: адже їх можна зробити з того картопляного пюре, яке залишилося після вечері. Подавати на стіл можна і в гарячому, і в холодному вигляді: зі сметаною або улюбленим соусом.

Смачного всім і гарного настрою.

За матеріалами.

Фото ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page