fbpx

Щo cмачненьке та корисне можна приготувати з ріпи: поради дієтолога

Цей овоч особливо обрадує тих, хто дотримується дієти.

Дієтолог проекту “Зваженi та щасливi” Світлана Фус розповіла, Як і що можна приготувати з ріпи, пише Лайм

Це найпростіший у приготуванні овоч. До картоплі ріпа була ще й найголовнішим і добре зберігаючим продуктом, і їли її цілий рік. Французи і італійці досі використовують її і в повсякденному житті, і в високій кухні.

Парена

Візьміть шість-сім ріпок, вимийте їх, почистіть від шкірки, наріжте невеликими шматочками і складіть в горщик, чавунець або каструлю. Влийте туди ж трохи води, накрийте кришкою. Поставте ріпу в духовку, розігріту до 120-130 ° С. Через 2 години блюдо буде готове. Найсмачніше їсти парену ріпу з маслом і крупною сіллю, проте дітям її давали з ложкою меду. Можна приготувати не тільки в каструлі або чавунці, але і запекти в рукаві для запікання – протягом 1 години, при 180 ° С.

Запечена з яблуками

Очистіть дві-три від шкірки, наріжте тонкими скибочками. Пару яблук наріжте часточками, видаливши серцевину. Перемішайте шматочки ріпи і яблук, взбризніть рослинним маслом, посипавши свіжим чебрецем, злегка посолити і поперчити. Потім викладіть ріпу і яблука, чергуючи, на деко, залийте сметаною – і відправляйте в духовку, розігріту до 220 ° С. Готово буде через 30 хвилин, але про всяк випадок час від часу перевіряйте, як там справи.

Читайте також: ДОМАШНЯ ТУШОНКА. М’ЯСО ПРОСТО ТАНЕ В РОТІ!

Тушкована з гарбузом

Шматки ріпи складіть в каструлю. Додайте трохи рослинного масла і одну склянку окропу. Хвилин через 10 після закипання покладіть гарбуз, нарізаний такими ж за розміром шматками. Ще 10 хвилин готуйте на слабкому вогні. За 2-3 хвилини до готовності приправте і посоліть. Повністю остудіть і подавайте з м’ясом або білою рибою.

Пюре з ріпи

Цей продукт особливо обрадує тих, хто дотримується дієти. Калорій в ньому дуже мало і майже не відрізнити від пюре з селери . Відваріть її цілу. Як звариться, потовчіть. Хто не худне, додайте гарячого молока або вершки. На відміну від картопляного пюре, таке ніколи не набуде кремової консистенції. У ньому залишаються волокна, грубуваті шматочки. Ріпу можна смажити, варити, тушкувати, а також їсти сирою (що ще й модно).

You cannot copy content of this page