fbpx

Що класти в лунку при посадці помідор, щоб до них не чіплялися болячки, а урожай радував око

Якщо Ви хочете, щоб томати виросли красивими, солодкими, соковитими і великими, за ними потрібен правильний догляд.

Пересадка розсади помідорів: як зменшити проблемні моменти?

Відомо, що при пересадці рослини втрачають до 80-85% всіх коренів і майже всі кореневі волоски. До того ж чим старша розсада, тим для неї важче проходить цей процес. Як зробити все правильно, розповідає фахівець.

Щоб максимально захистити і зберегти рослину, розсаду за кілька годин до пересадки необхідно рясно полити.

Дістаючи з ємності, кожну рослина треба захоплювати з максимальною грудкою землі, для
додання міцності старанно обтиснути її рукою.

У відкритий грунт розсаду краще висаджувати в дощову або похмуру погоду. У сонячні дні – ближче до вечора.

До речі, коли можна поливати поливати помідори? Коли немає спеки. Вранці (до 9.00) або ввечері (з 17.00 до 20.00). Вдень, в спекотну погоду, поливати не можна: велика різниця в температурі повітря і води здатна викликати незворотні процеси. Виникає парадокс: ви поливаєте, а томати в’януть у вас на очах.

Ця рослина дуже вибаглива. Для повноцінного росту, їй необхідні спеціальні добрива, своєчасний полив і пасинкування.

Перед посівом насіння і рослин в грунт або парник, попередньо, необхідно підготувати грунт. Якщо до цього процесу підійти відповідально, Ви, обов’язково, зберете багатий урожай томатів, який закінчиться перед початком заморозків.

Грунт починаємо готувати ще з осені. В ту частину грунту, де плануються грядки, необхідно внести добрива і, потім, її скопати.

Чим удобрювати грунт:

Вам знадобляться фосфорні та калійні добрива. Просто розкидайте їх по поверхні грунту і, потім, перекопайте його. Якщо кислотність грунту вище норми, проведіть вапнування.

Дуже ефективний пташиний послід. До його складу входять органічні добрива, азот і багато іншого. Найкраще використовувати перепрілий гній. Вноситься він таким же способом, як і в першому випадку. В ідеалі, якщо до цього добрива, ви додасте суперфосфат, то результаті, ваші рослини отримають максимум підживлення.

Дуже корисний компост і попіл. Ці добрива максимально підготують грунт до посадки, просочивши його корисними мікроелементами.

Мінеральні добрива, ні в якому разі не рекомендується використовувати в період висаджування рослин. Вони використовуються при цвітінні і зав’язування плодів.

У рослин, спочатку, формується тільки коренева система, тому тих добрив, які Ви внесете восени, буде цілком достатньо. Надмірна кількість добрив не принесе ніякої користі.

Дріжджовий розчин – найкращий спосіб, для адаптації рослин до нових умов.

Навесні, розсаду необхідно пересадити в грунт. Перед цим, за 24 години, в грунт необхідно внести марганцевий і дріжджовий розчин. Щоб приготувати дріжджовий розчин, візьміть на відро води, 10 грам дріжджів. Після, дайте йому добу, щоб він достатньо настоявся. Вливаємо по 220 грам в кожну посадкову ямку.

Попіл є джерелом мінеральних речовин .

Попіл багатий калієм. У кожну посадочну ямку кладемо по 100 грам попелу. Після висаджування, землю, зверху, необхідно присипати дрібкою компосту або чорнозему.

Перегній грає не останню роль у вирощуванні помідорів.

По закінченню 10 днів з моменту висадки розсади, в грунт необхідно внести розчин води з пташиним послідом, в співвідношенні 1:15. Зверху, землю присипаємо деревним попелом.

Чудовим добривом і захисником від шкідників і хвороб є лушпиння цибулі.

Лушпиння необхідно покласти в посадкову ямку. В результаті, розсада стане міцнішою, витривалішою, стійкішою до різних хвороб і комах, швидше ростиме. Також, що дуже важливо, зниження температури рослинам не зашкодять.

Завдяки цибулинню, рослина буде краще плодоносити, насититься поживними речовинами. Ефірні речовини, які входять до складу лушпиння, допоможуть в боротьбі з колорадським жуком.

Вегетативний період розвитку рослин вимагає 2-3 разового підживлення.

Залийте окропом 300 грам лушпиння і залиште його настоюватися, як мінімум 10 годин. Цей розчин необхідно ще розвести з водою в співвідношенні 4:20. Він вбереже рослини від грибкових хвороб.

У період цвітіння і зав’язування плодів, необхідно провести обприскування рослин. Заливаємо літрою окропу 100 грам лушпиння і вистоюємо розчин протягом 20 годин.

Яєчна шкаралупа.

Яєчна шкаралупа сприяє росту рослин і збагачує їх необхідними корисними речовинами. Для цього, подрібніть шкаралупу на порошок і покладіть його в посадочні ямки.

Кілька корисних порад з догляду за томатами.

В липні місяці, помідори потрібно поливати не частіше, ніж один раз на тиждень. В іншому випадку, плоди можуть потріскатися.

Щоб плоди швидше дозріли, необхідно в воду додати один ковпачок нашатиру.

Зробіть розчин, змішавши 50 грам дріжджів з відром води. Літр розчину на кущ томатів. Таку підживу робимо в червні.

Багатого Вам врожаю.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page