fbpx

Що не варто робити з машиною в мороз

Зима вже близько, а це значить, що скоро в житті водіїв настають кардинальні зміни. Для початку потрібно звикнутися з думкою, що іноді доведеться вставати раніше. Також відмовтеся від “корисних” порад дореволюційного періоду. Багато з них вже давно застаріли. Мало того, що такі рекомендації не ефективні, оскільки іноді вони можуть, навпаки, нашкодити машині.

Останнім часом зима радує нас лише мокрим снігом і відлигою. А комунальники часто забувають вчасно прочистити дорогу. У підсумку, водії, особливо новачки, поняття не мають, що робити: відскрібати крижану кірку або лопатою розгрібати купу снігу. Отже, давайте розберемося, що категорично не потрібно робити.

“Відкривати” машину окропом.

Сама неефективна ідея з усіх придуманих. Звичайно, якщо вам не шкода в найближчому майбутньому віддати гроші за нове фарбування або провести повну заміну ущільнювачів — питань немає. І тут враховуйте закони фізики: окріп також потрапить на дверний замок. Не виключено, що наступного ранку вам доведеться розморожувати і його.

Читайте також: В Україні нарешті ввели штрафи за перевезення дітей до 12 років без автокрісла. Скільки платитимуть батьки, які не дбають за безпеку дитини?

Отже, забуваємо про окріп і бережемо фарбу з ущільнювачами.

Користуватися рідинами WD-40.

Запам’ятайте, що рідини WD-40 — це не єдиний вихід. Помилка більшості водіїв у тому, що вони неправильно її використовують, забуваючи про нормальне мастило. І зверніть увагу, що крім вологи, ця рідина видаляє ще й масло, що сприяє прискореному зносу тертьових деталей.

Прибирати сніг з вітрового скла за допомогою “двірників”.

Взимку часто можна зустріти водіїв, у яких кругозір обмежується лише маленькою площею очищеного скла. І кожен з них впевнений, що “само розтане”, “само облетить”. Може, воно й справді так, але ж в першу чергу потрібно думати про бeзпеку, яка в таких випадках дорівнює 0.

Прогрівати двигун до робочої температури.

Чекати, поки температура досягне робочої зони — це все одно, що просто спалити кілька літрів палива. А з дизелем справи ще гірше: він гріється тільки на ходу. Просто включіть мотор, поки будете очищати авто від снігу. За цей час мастило розганяється за механізмами і можна починати тихенько їхати, без сильного розгону, адже ще потрібно прогріти амортизатори і масло КП.

Часто мити машину.

Мийка машини у мороз рівносильна ранкового окропу щодо їх впливу на покриття авто. Звичайно, це не означає, що всю зиму вам доведеться їздити на брудній машині, проте варто відмовитися від частого відвідування мийок. Також взимку потрібно відмовитися від протирання кузова сухою ганчіркою, так як це порівняно з прибиранням наждачним папером — ефект отримуємо такий же.

Користуватися стоянковим гальмом.

Ручник — це, дійсно, корисний механізм, особливо у разі паркування на нерівній поверхні. Однак тут є одна проблема: колодки знаходяться всередині барабана або гальмівного диска, куди потрапляє вода відмінно, але майже ніколи не витікає. Тому прихоплює їх дуже часто і іноді потрібно докласти максимум зусиль, щоб зрушити з місця механізм.

You cannot copy content of this page