fbpx

Що з вами відбудетеся, якщо ви підстригли волосся в Чистий четвер

Обновіть стрижку саме в Чистий четвер. Вважається, що разом з підстриженими пасмами відсікаєтьсчя все зло, а також вpоки і нeдуги.

Дівчата часто цікавляться тим, чи можна стригтися в Чистий четвер перед Великоднем. Якщо відповісти коротко – так, можна, і в якомусь сенсі навіть потрібно. А чому – про це розповімо прямо зараз.

Чистим четвергом називають день на Страсному тижні, коли Христос здійснив вечерю і омив ноги кожному з 12 учнів. З того часу вже кілька століть прийнято купатися і наводити повний порядок у себе в будинку, щоб до Великодня все сяяло чистотою.

Звичайно, якщо говорити про те, чи можна стригти волосся, то так, це не забороняється. І навіть більше того – в давнину всі люди намагалися прибрати волосся, щоб на Великдень зачіска виглядала акуратною і красивою. Це цілком узгоджується з тими особливими відчуттями, які можна отримати саме в Чистий четвер. Адже якщо належить навести повний порядок в домі, а ще й скупатися як слід, чому б не пофарбувати волосся, не підстригтися або не відвідати косметолога? Підготуватися до прекрасного весняного свята Пасхи краще заздалегідь.

Читайте також: Сьогодні День донечок: потужна материнська молитва за свою кpoвиночку

А ще на Чистий четвер існували такі цікаві прикмети і звичаї:

Часто жінки спеціально зістригали собі в Чистий четвер хоча б символічний пучок волосся. Чому? – існувало повір’я, що після цього волосся буде рости набагато швидше і стане густішим.

Чи можна стригти і підстригати дитину на Чистий четвер? Якщо дитині ще не виповнився рік, то намагалися вперше зістригти волосся саме в Чистий четвер перед Великоднем. Це надавало сили та здоров’я малюкові і радувало його батьків.

До слова кажучи, в народі досі збереглися прикмети, що якщо стригтися або підстригти волосся саме в цей день, то воно неодмінно буде густим і красивим. Так що дівчата можуть взяти собі на замітку цей факт.

Є ще таке цікаве повір’я: якщо ви хочете, щоб шкiра була молодою, а волосся стало пишними і шовковистим, просто покладіть на ніч срібну монетку в воду, якою на ранок будете вмиватися. А ще можна винести ввечері в середу і залишити на ніч мило або шампунь на вулицю (а можна просто покласти за вікно) – щоб вони підзарядилися і змогли передати вам свою енергетику.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page