fbpx

Шоколадний мус для коханих – найшоколадніше задоволення. Приготувавши раз, ви зробите його своїм коронним десертом

На різдвяні свята хочеться потішити рідних вишуканими стравами та найкращими солодощами. Для цього господині розгортають кулінарні книги та готують перевірені роками десерти. Сьогодні ми пропонуємо вам один з таких рецептів: перевірений тисячами родин та створений шеф-кухарем. Його головна відмінність – він не схожий ні на що з того, що ви готували раніше. Ніжна, але щільна текстура, глибокий та яскравий шоколадний смак без приторної солодкості та просто маса задоволення. А головне – його надзвичайно просто готувати. Гарантуємо, ви закохаєтесь у цей мус.

Рецепт взятий з сайту Andychef.ru – не забудьте заглянути туди, якщо шукаєте натхнення, втомились від банальних рецептів або хочете приготувати шедевр просто та з гарантованим успіхом.

Автор мусу називає його «Мус для коханих». І дійсно, якщо ви приготуєте його коханій людині, її серце назавжди буде вашим, не сумнівайтеся. Як і всі муси, цей найкраще готувати звечора, а їсти зранку – тоді текстура стане ідеальною. В екстрених випадках вистачить і 2-3 годин.

Чим мені сподобався цей рецепт – все робиться дуже просто. Але головне, звичайно, тут смак. Дуже щільний і водночас ніжний мус з яскравим шоколадним смаком. Для шокоголіков це буде свято. Такий насичений шоколадно-кавовий смак вдається відчути дуже рідко.

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 200 г;
  • вершки 35% – 200 мл;
  • вода – 3 ст.л.;
  • розчинна кава – 1 ст.л.;
  • вершкове масло – 3 ст.л.;
  • цукор – 3 ст.л,;
  • жовтки – 3 шт.;
  • білки – 3 шт.

Приготування

Для мусу нам потрібно приготувати три частини інгредієнтів і потім їх змішати. Починаємо з жирних вершків, переливаєте їх в миску і збиваєте міксером на максимальній швидкості хвилин 5-6, до щільної консистенції. Збили – прибирайте в холодильник, вершки не люблять тепло.

Друга частина – це яєчні жовтки. Збиваєте їх з цукром до тих пір, поки жовток не побіліє і не збільшиться вдвічі в об’ємі. Це означає, що весь цукор розчинився і маса наповнилася киснем. Це і дасть повітряну текстуру мусу.

Тепер готуєте водяну баню. Для цього наливаєте в каструльку води, а поверх кладете миску так, щоб вода не діставала її дна, це дуже важливо. Якщо перегріється шоколад – він згорнеться в пластівці. Коли вода закипіла, в миску кидаєте розламаний шоколад, масло, воду і каву. Якщо ви не любите надмірно шоколадні смаки – каву не додавайте, а частину шоколаду замініть молочним.

У міру того, як шоколад і масло почнуть танути, ретельно помішуйте їх лопаткою. Не можна перетримати або перегріти шоколад, як тільки ви отримали гладку однорідну текстуру – відразу знімайте з вогню.

Дайте шоколадній масі трохи охолонути і додайте маленьку частинку шоколаду в жовтки. Тим самим ви темперуєте їх (нагрієте плавно шоколадом) і приготуєте до гарячого шоколаду. Якщо змішати всю масу відразу – жовтки можуть зваритися в пластівці. Нам це не потрібно. Після цього додаєте решту шоколаду і акуратно лопаткою змішуєте в однорідну масу.

Наступним етапом збиваєте білки в піну. Це буде наша третя складова. На це піде 5-10 хвилин, нам потрібне хороше збагачення киснем і стійка піна, не лінуйтеся.

Білкову піну додаємо до шоколадної маси і знову перемішуємо до однорідності.

Залишилося дістати вершки з холодильника і змішати з масою.

Нехай вас не вводить в оману світлий колір, в холодильнику мус значно потемніє. Розливайте мус по формах і обов’язково накрийте кожну плівкою або фольгою. Тим самим ми запобігаємо появі неприємної кірки.

Приблизно через 2-3 години мус загусне і його можна подавати. Але справжній смак і текстура з’являться на ранок. Мабуть мус відноситься до тих десертів які змінюють свої властивості не від температури, а від часу витримки.

Читайте також: Пухкенькі слойки на кефірі з цукровою начинкою: розлітаються зі столу миттєво. Чудова ідея десерту на свята

Смачного! Не забувайте ділитись цим неймовірним рецептом з друзями!

You cannot copy content of this page