fbpx

Соус своїм смаком підкорює відразу, хоч кожен день його готуй. «П’ятихвилинка» без оцту. Варто тільки один раз його спробувати: і будете готувати постійно.

Пропонуємо вашій увазі смачний, швидкий і легкий соус для м’яса або до шашличку. Соус своїм смаком підкорює відразу, хоч кожен день його готуй! «П’ятихвилинка» без оцту!  джерело

Однак зберігати його в холодильнику можна тривалий час! Робити соус просто, легко і швидко, а з’їдається він моментально: не встигаю робити. У моїй родині його їдять не тільки з м’ясом, а й з картоплею, макаронами, або просто мажуть на шматочок хліба. До речі, якщо в сім’ї є діти, то зробіть для них соус з меншою кількістю гострого перцю. Обов’язково спробуйте!

Читайте також: Баклажанчики від маринованих грибів не відрізниш, а капуста неймовірно хрустка, пряна і ароматна. Взимку ця баночка, як справжнє диво!

склад продуктів

  • помідори – 500-600 грам,
  • хмелі-сунелі – 1 столова ложка без гірки,
  • кінза (можна замінити петрушкою) – 50 грам,
  • зелена цибуля – за смаком,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • гострий перець, сіль – за смаком.

Соус «П’ятихвилинка»: покроковий процес приготування

  1. Стиглі соковиті помідори миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки, подрібнюємо в блендері або в м’ясорубці: отримуємо томатне пюре.
  2. Нарізаємо зелену цибулю (можна замінити червоним салатним або використовувати звичайний ріпчаста цибуля).
  3. Дрібно нарізаємо кінзу (або петрушку), гострий перець: його беріть стільки, скільки треба на ваш смак. Через прес пропускаємо часник.
  4. У томатне пюре додаємо ложку хмелі-сунелі і все нарізані інгредієнти.
  5. Все перемішуємо і ставимо в холодильник. Соус настоїться і стане ще духмяний і смачний!
  6. Подавати його можна до будь-якого м’ясної страви: наприклад, спробуйте такий соус з ароматним шашликом або куркою, запеченою в духовці – пальчики оближеш. Та й з гарніром з картоплі (особливо, запеченого на мангалі) теж буде дивовижно смачно.
  7. Соус «П’ятихвилинка» виходить густий, ароматний, насичений – і неймовірно смачний!
  8. Варто тільки один раз його спробувати: і будете готувати постійно! Соус хороший з будь-яким м’ясом або під шашличок, з шматочком чорного хліба (в якості швидкого перекусу) або в якості доповнення до гарніру! Обов’язково зробіть його: і повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

Смачного!

You cannot copy content of this page