fbpx

Співробітники СБУ викрили спробу вербування українця спецслужбами Білорусі

Співробітники СБУ викрили спробу вербування мешканця Чернігівщини спецслужбами Республіки Білорусь.

Про це повідомили у прес-службі відомства, пише 24 канал.

“Вдалося встановити, що житель одного з прикордонних населених пунктів Чернігівської області періодично виїжджав до Білорусі, щоб відвідати родичів. Під час чергової поїздки українець був затриманий правоохоронними органами цієї країни за начебто порушення правил торгівлі”,– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники КДБ Білорусі, погрожуючи кримінальним переслідуванням, вимагали від чоловіка передавати інформацію про військові об’єкти розміщені на прикордонній території. Отримані відомості необхідно було надавати представнику білоруської спецслужби під час виїздів до цєї держави.

Читайте також: Прописка по-новому: чи слід впускати в дім ревізорів, які будуть перевіряти прописку

Після повернення додому чоловік одразу звернувся до Служби безпеки України і надав всі необхідні свідчення щодо обставин його вербування та поставлених перед ним завдань.

У відомстві додають, що згідно із Кримінальним кодексом України державна зрада карається позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років. Проте, зважаючи на те, що чоловік самостійно прийшов та розповів про факт свого вербування і не виконував жодних завдань спецслужб Білорусі, суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

You cannot copy content of this page