fbpx

Спочатку чоловік нічого проти не мав, але через два тижні після приходу домробітниці почав говорити, що раз все в домі робить вона, то дружина йому зовсім не потрібна. Я, звичайно, розумію, що жінка – берегиня домашнього вогнища. Але я теж людина

Я працюю в крупній фірмі на керівній посаді. Підвищили мене кілька місяців тому. Раніше у мене була менш відповідальна робота, тому я встигала вести всі домашні справи. Але після підвищення по службі, мені перестало вистачати часу. Разом з посадою мені підвищили зарплату, тому я вирішила найняти хатню робітницю. Тому що після важкого трудового тижня у мене не вистачало ні сил, ні часу тримати дім в порядку. Добре, що дохід в нашій родині непоганий, тому без шкоди собі ми можемо платити зарплату жінці, яка буде виконувати все по дому.

Спочатку чоловік нічого проти не мав, але через два тижні після приходу домробітниці почав говорити, що раз все в домі робить вона, то дружина йому зовсім не потрібна. Я, звичайно, розумію, що жінка – берегиня домашнього вогнища. Але я теж людина і маю право на елементарний відпочинок. А то виходить, що в будні дні я приходжу додому близько восьмої вечора, перед цим мені потрібно побігати по магазинах за покупками продуктів. Потім ще починаю готувати вечерю, потім мию посуд, потім знаходиться ще якась робота по дому, і тільки до першої години ночі я можу собі дозволити піти спати. А о п’ятій ранку у мене підйом, я просто фізично в такому ритмі не витримаю.

І ось, коли нарешті приходять вихідні, і в голові тільки одна думка – виспатися, мені доводиться вставати рано вранці, щоб завантажити прання, перемити вікна, вимити підлогу і почистити килими. Потім прасування білизни, потім ще потрібно відвезти дитину на додаткові заняття, і ввечері ще позайматися окремо. І за фактом у мене не залишається часу ні на те, щоб привести в порядок, ні елементарно виспатися. Я вже не кажу про якесь дозвілля, ні про кіно, ні про зустрічі з друзями мови не може бути. А все тому, що у мене на це часу немає. Ну і звичайно від втоми ефективність роботи падає, тут і до звільнення не далеко.

Мій чоловік теж непогано заробляє, але у нас росте дитина, і в першу чергу я думаю про її майбутнє. Ми повинні дати їй гарну освіту і дорогу в майбутнє. Ну і показати на власному прикладі, що в житті потрібно працювати, щоб чогось досягти. Та до того ж хочеться, щоб твоя дитина ні в чому не потребувала. Ну, ось як мені пояснити чоловікові, що жінка повинна бути не тільки домогосподаркою, але і матір’ю, і дружиною? Я думаю, він не буде щасливий від того, якщо я засяду дома з каструлями і ганчірками, і перестану за собою стежити. Або якщо раптом нам не вистачатиме грошей, які він заробляє. Ось тільки у мого чоловіка на це свій погляд, і з цього приводу ми часто почали сперечатися. Але я ж не тільки домогосподарка, а жінка, у якої повинен бути і час на відпочинок і сили радувати родину. Як тепер переконати в цьому свого чоловіка?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page