fbpx

Спосіб залишатися спокійним: 1 урок, який ми часто засвоюємо надто пізно

Ви не можете контролювати те, як поводяться інші люди. Ви не можете контролювати абсолютно все. Єдине, що завжди залишається в наших силах – це реакція на те, що сталося. Ваша сила полягає в вашій реакції.

Це сталося 18 років тому, холодним осіннім вечором. Ми з Енджел провели цілий тиждень разом. Ми не розлучалися ні на хвилину. На 8-ий день я зрозумів, що повинен сказати їй щось.

Пізно ввечері, коли вона вже лежала в ліжку, я нахилився до неї і прошепотів їй на вухо три заповітних слова. Вона посміхнулася мені … А потім сказала: «Сподіваюся, що, коли мені буде 75, і я буду озиратися на своє життя, згадаю саме цей момент».

Через кілька секунд вона закрила очі і заснула. У кімнаті відчувалася атмосфера спокою … запанувала тиша. Єдине, що її порушувало – рівномірне дихання Енджел. Мені не спалося. Я думав про весь той час, що ми з нею провели разом. Думав про ті рішення, які привели нас до цього моменту. І раптом усвідомив, що все це не мало значення. Не важливо, що ми робили і які рішення приймали до цього моменту. Майбутнє теж не має великого значення.

Почуття абсолютного спокою, яке я відчував, – ось все, що мало для мене значення в той момент.

Мені було важливо, що я просто був з Енджел. Дихав разом з нею…

Чому я вирішив поділитися цією історією? Іноді нам всім буває необхідно згадати про те, наскільки прекрасно просто жити теперішнім моментом. Наскільки прекрасно повністю звернути свою увагу на людей, що поруч і поринути в розмови з ними. Не забувати про маленькі радощі, що існують в нашому житті в сьогоденні.

Іноді нам варто нагадувати про те, як це жити теперішнім, приймати реальність такою, яка вона є, і перебувати в стані спокою.

Справа в тому, що в повсякденній метушні ми часто про це забуваємо.

Спокій – суперздатність людини

Ми схильні день за днем ​​злитися на оточуючих і дратуватися через те, що в якихось ситуаціях вони не виправдали наших очікувань. Складається враження, ніби нас не влаштовує і ніколи не буде влаштовувати їхнє життя. Ми відштовхуємо їх. Вважаємо, що вони повинні намагатися краще. Хочемо від них більшого, ніж те, на що вони здатні. Це буквально розриває нас на частини зсередини.

Ми дозволяємо емоціям і переживанням взяти над нами гору. Через це ми не бачимо правди …

Коли нас хтось засмучує, це відбувається зовсім не тому, що людина поводилася погано. Часто причина криється не в тому, що людина повела себе не так, а в тому, що ми вважаємо, що вона повелася не так. Ось і вся правда. Подумайте про це. Як тільки ця думка вляжеться у вас у голові, давайте продовжимо нашу розмову.

Спокій – це суперздатність людини!

Що б не сталося в нашому житті, мудрість і сила характеру визначається тим, наскільки ми здатні зберегти спокій, зіткнувшись з тією чи іншою ситуацією.

Якщо людина не реагує на те, що сталося занадто гостро і не приймає все дуже близько до серця, то вона залишається здатною мислити ясно. Всередині він спокійний. Це спочатку дає їй фору в якій би не було ситуації.

Здатність зберігати спокій в моменти, коли ви відчуваєте тиск

За останні 10 років ми з Енджел розвинули в собі кілька звичок. Ми прагнули позбутися від нашої схильності злитися на людей тоді, коли вони ведуть себе не так, як ми очікуємо.

Всі ми люди. У кожного з нас є своє уявлення про те, як все повинно бути. На жаль, саме це і псує нам життя найбільше.

Ми засмучуємося, коли події розгортаються не так, як ми очікували. Ми засмучуємося, коли люди ведуть себе не так, як вони повинні були себе повести (на нашу думку).

Ми очікуємо, що наша друга половинка і наші діти будуть вести себе певним чином. Очікуємо, що наші друзі будуть завжди добрі і будуть апріорі з нами погоджуватися. Очікуємо, що життя буде якомога простішим … Цей список очікувань можна продовжувати і далі.

У якийсь момент ми стикаємося з жорстокою реальністю. Бачимо, що все не так, як очікувалося. Це тисне на нас зсередини. У якийсь момент ми просто вже не можемо терпіти, і цей тиск проявляється в гострій реакції на будь-яку ситуацію (злість, стрес, сльози, пригнічений настрій і інше).

Що можна зробити для того, щоб уникнути зриву?

Просто глибоко дихайте … Дихайте і подумайте про все гарненько.

Ви не можете контролювати те, як поводяться оточуючі люди. Ви не можете контролювати абсолютно все, що відбувається в житті. Єдине, що завжди залишається в наших силах – це ваша реакція на те, що сталося. Ваша сила полягає в вашій реакції.

Відчуваєте, що ще трохи і у вас здадуть нерви? Зробіть кілька глибоких вдихів і видихів. Така дихальна вправа дозволяє позбутися від напруги, заспокоює і деактивує групу реакцій під назвою «бий або біжи». В результаті ми стаємо здатними мислити більш конструктивно і прийняти рішення більш усвідомлено.

Наступного разу, коли ваше авто підріжуть на дорозі, просто зробіть кілька глибоких вдихів і видихів. Якби перед тим, як почати лaятися або показувати непpистойні жести, водії просто робили б пару глибоких вдихів і видихів, все стало б набагато простіше.

І не забувайте – у вас не вийде змінити іншу людину. Ви не можете очікувати від неї, що вона буде вести себе так, як ви того хочете. Більшість з нас навіть не замислюється про те, що замість цього можна зробити глибокий вдих і видих, відпустити ситуацію, бути прикладом для оточуючих і приймати людей навіть тоді, коли вони нас дратують.

Отже, ось ті кілька звичок, які допомогли нам з Енджел позбутися нашої схильності злитися на оточуючих:

Живіть сьогоденням.

Регулярно робіть по декілька глибоких вдихів і видихів.

Нагадуйте собі про те, що ви не можете контролювати інших людей.

Нагадуйте собі про те, що оточуючі мають право жити так, як хочуть.

Не приймайте вчинки інших занадто близько до серця.

Намагайтеся звертати увагу на щось хороше, що є в людині. Робіть це навіть тоді, коли це дуже складно.

Перестаньте ідеалізувати. Не очікуйте багато чого ні від оточуючих, ні від життя в цілому. Саме це є джерелом безглуздих переживань, розладів, злості і зайвої драми в нашому житті.

Читайте також: Момент, що визначає все життя: 7 доказів того, що ти зустрів «ту саму»

Якщо хтось із вашого оточення продовжує бути впертим, значить він зараз переживає важкі часи. Пам’ятайте про все це. Проявіть співчуття і подаруйте людині свою любов. Не тисніть на неї.

Для того, щоб навчитися все це робити, навчитися БІЛЬШЕ ДУМАТИ і менше піддаватися миттєвим поривам, необхідна практика. Вона того варта.

Ви станете рідше засмучуватися з приводу і без. Навчіться підходити до всього більш усвідомлено. Ваші відносини з оточуючими покращаться. У житті стане менше стресу. Ви принесете в світ гармонію і спокій …

Ваша черга …

Так, тепер справа за вами.

Приносьте трішки любові в цей світ , навіть якщо у вас немає «великої» історії кохання, про яку можна все розповісти.

Любіть людей, які вас оточують. Любіть їх настільки сильно, наскільки це можливо. Несіть в світ любов. Тільки тоді вас будуть оточувати люди, які дійсно гідні вашої любові.

Намагайтеся не впадати в істерику з приводу і без.

Намагайтеся, щоб у вашому житті було якомога менше драми.

Якомога частіше виконуйте дихальні вправи.

Живіть сьогоденням.

Тільки так ми можемо знайти внутрішній спокій і мир. Тільки так перед нами відкриються нові можливості.

Давайте почнемо практикуватися в цьому мистецтві вже сьогодні. Давайте будемо практикуватися разом.

За матеріалами.

Опубліковано 22 січня 2019 року

You cannot copy content of this page