fbpx

Справжній курячий шашлик без шампура і мангалу – я знайшла секрет приготування

Що робити, якщо весняне сонечко навіває думки про ароматний шашлик, а можливість вибратися на пікнік з’явиться ще не скоро? Не сумувати! Ми знаємо кілька відмінних рецептів, які порадують ваші смакові рецептори навіть вдома, пише Копилка.

Виявляється, приготувати шикарний шашлик можна без мангала і гриля. Ми розповімо, як правильно маринувати і обсмажувати курячі стeгенця, щоб на смак вони не поступалися приготованій на вогні курятині.

Складові:

  • Куряче стeгно – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Сіль за смаком.
  • Чорний перець (мелений) – за смаком.

Приготування:

  1. Очистіть і наріжте півкільцями цибулю, змішайте її з цукром, оцтом (9%) і гарненько помніть руками.
  2. Вимийте курячі стeгна, обсушіть їх за допомогою паперового рушника, зріжте зайвий жир і шкірку. Зробіть в курятині невеликі надрізи.
  3. Натріть м’ясо чорним меленим перцем за смаком і пропущеним через чеснокодавку часником.
  4. Викладіть стeгна в глибокий посуд шкіркою вниз, присипте цибулею і помістіть в холодильник на 5-6 годин.
  5. Очистіть м’ясо від цибулі, посоліть і викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом шкіркою вниз. Накрийте сковороду кришкою і обсмажте стегна на сильному вогні до рум’яної скоринки.
  6. Переверніть стегна, зменшіть вогонь і обсмажуйте курятину під кришкою протягом 15-20 хвилин.
  7. В окремій сковороді обсмажте цибулю. За 5 хвилин до готовності стeгон викладіть на них обсмажену цибулю і продовжуйте готувати м’ясо без кришки.

Читайте також: Забудьте про деруни! Свекруха розповіла, як приготувати нову страву з картоплі. Виходить неймовірно смачно!

Вітаємо, ароматні курячі стeгна готові. Якщо ви дасте м’ясу з цибулею трохи настоятися, смак шашлику буде більш яскраво вираженим. Подавайте стeгенця з улюбленим соусом.

You cannot copy content of this page