fbpx

Сукні, що додають стрункості: 5 модних фасонів, які коригують фігуру

Напевно, кожен погодиться, ніщо так жінку не прикрашає, як вдало підібрана сукня. Власницям ідеальних фігур не складе труднощів вибрати собі відповідний фасон. Але як бути тим, чиї форми далекі від стандартів подіуму, а так хочеться виглядати чарівно, особливо напередодні наступаючого літа.

Відповідь проста – сукня, яка зробить вас стрункішою. І, на щастя, вибір тут великий.

1. Сукня на запах

Сукня з запахом створена для того, щоб підкреслювати достоїнства і приховувати недоліки абсолютно будь-якої фігури. Вона універсальна і серед різноманітних моделей даного фасону, можна знайти наряд на кожен день або на торжество.

Сучасні дизайнери радять носити сукні на запах тим, хто хоче здаватися стрункішою. Запах перетинає фігуру по діагоналі, утворюючи V-подібний виріз навколо горловини. Все це надає жіночому силуету витонченості, шия візуально подовжується, коригуються занадто широкі плечі. Спадаючі складки по косій (від запаху), допоможуть вдало прикрити виступаючий живіт. Маленький секрет: якщо до такої сукні підібрати широкий пояс в тон – це візуально звузить талію.

Читайте також: 10 ідеальних варіантів стрижок для різних форм обличчя

2. Сукня з завищеною талією

Сукні із завищеною талією прийшли до нас із Древньої Греції, де подібна модель користувалася особливою популярністю у місцевих дам. Що не дивно, адже плаття, підв’язане під гpудьми, робило силует візуально стрункішим, надаючи йому cпoкуcливі форми.

Сучасні аналоги із завищеною талією істотно відрізняються від своїх прабатьків. Але, як і раніше, вони мають майже чудодійну властивість маскувати недоліки фігури. На думку стилістів, модель слід вибирати астенічним або ж навпаки, досить повненьким представницям прекрасної статі.

Виберете фасон з спадаючої тканини, і він приховає виступаючий животик. Моделі з глибоким дeкольте відвернуть увагу від пишних cтeгoн. Сьогодні дизайнери пропонують безліч рішень, на будь-який смак і колір. І серед них можна знайти святкову сукню із завищеною талією, або плаття для офісу зі строгим дрес-кодом.

3. Сукня з басками

Баска – це деталь одягу, у вигляді спідниці, яка розташовується в районі талії. Популяризував баску модельєр Крістобаль Баленсіага, зробивши її основним елементом багатьох своїх колекцій. Цей унікальний елемент одягу має властивості коригувати фігуру, надаючи їй більш жіночні форми. За рахунок додаткового об’єму, досягається ефект візуального звуження талії і збільшення cтeгон. Тож не дивно, що сукні з басками такі популярні і до цього дня, особливо серед красунь рlus sіze. Довжину баски слід підбирати в залежності від щільності матеріалу і типу фігури. Сукня з асиметричною баскою підійде бажаючим приховати живіт. Подовжена ж баска візуально звузить занадто широкі cтeгна. Головна вимога – вона не повинна закінчуватися в районі найширшої частини ноги.

4. Сукня з V-подібним вирізом

Ще одна вдала знахідка від видатних стилістів – V-подібний виріз. Він спеціально створений для тих, хто володіє невисоким зростом, а так же пишним бюcтoм і aпeтитними формами. Таке плаття візуально зменшить об’єм в гpудях, витягне і збалансує фігуру, подовжить шию. Підсильте ефект за допомогою невеликих витягнутих прикрас, на тонкому ланцюжку.

5. Сукня зі вставками з боків

Давно не секрет, що поздовжні лінії роблять силует стрункішим. Саме в цьому і полягає головна хитрість суконь зі вставками. У таких моделях вставки розташовуються симетрично – по боках, можуть бути однотонні або прикрашені малюнком, темні або світлі. Основне правило – вставки повинні повторювати силует «скрипки», інакше є ймовірність отримати зворотний ефект. Напівприлеглий крій довжиною до колінної чашечки вважається найбільш оптимальним.

Так само не забувайте про маленькі хитрощі – каблуки, широкі пояси, асиметричні краї і вірно підібрані аксесуари. Все це доповнить вдало підібране плаття, довівши образ до досконалості.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page