fbpx

Сусідка розлучена, виховує сина. Якось в магазині на касі зіткнулися, вона розділила продукти на дві частини, оплатила кожну окремо, один з чеків прибрала до кишені, другий викинула. Стало цікаво, що це за схема така

Додому йшли разом. Розговорилися. Далі позначу с – сусідка, Я – це я.

С: “Я все чеки фотографую і чоловікові відправляю, навіть якщо синові шкарпетки купила. Щоб знав, на що витрачаються гроші, які він на сила переказує”.

Я: “Серйозно? Навіщо?”

С: “Садок на цю думку наштовхнув. Ми щороку здавали гроші в фонд групи. Знаходилися батьки, які обурювалися, на що їх гроші тратять. Мені теж здавалося, що батьківський комітет витрачає менше, ніж збирає. Глава комітету вирішила на корені присікти такі розмови, стала чеки скидати за фактом, а не в кінці року. Купили подарунки осіннім іменинникам, відразу фото чеки в чат, фото грошей, що залишилися. Питання відпали. Чоловік теж почав питати, на що я аліменти витрачаю. я вирішила взяти приклад з садка. він же мені не тільки на сина гроші платить, ще й оренду оплачує”.

Я: “Оренду?”

С: “Ми квартиру в шлюбі купили, іпотеку виплатили. Після розлучення квартиру навпіл поділили, розмінювати не стали. Мені є де жити, від мами квартира залишилася. Домовилися, що колишній чоловік буде мені платити за оренду моєї половини. Нижче ринку, майже символічно платить. Його друзі і родичі накручувати почали: і оренда, і на дитину – чи мені не забагато буде. Чоловіки ж залежні від чужої думки, це поки він чоловіком був, горою за мене стояв. А коли розлучилися… Мені так простіше: немає зайвих питань”.

Я: “Правду кажеш. У сестри чоловік був, на руках носив її та дитину, а як розлучилися, почав думати, що дитина після розлучення батьків припиняє їсти, пити і рости”.

С: “Про гроші на дитину всі чеки аж до копійки йому надсилаю. Оренду на рахунок сина відкладаю, скріншоти роблю, теж відправляю, щоб колишній чоловік знав – гроші накопичуються на інститут. Щоб не переглянув домовленості”.

Я: “Аби жінку не завів. У сестри колишній чоловік одружився, нова дружина до кожної зайвої гривні чіпляється”.

С: “Так одружився! Рік вже одружений. А що його дружина зробить? Всі чеки є, я нічого собі не залишаю. Іноді витрачаю навіть більше, колишній чоловік це бачить. Припускаю, що дружину дратує факт оренди. Вибачте, вона живе в квартирі, на яку я теж не покладаючи рук заробляла, так що її це взагалі стосуватися не повинно”.

Я на вус все намотала, потім з сестрою поговорила, розповіла їй про сусідку. Сестра спочатку обурювалася, а потім, після дзвінка колишнього чоловіка, вирішила теж чеки фотографувати і відправляти. Через кілька місяців вона визнала, що задумка моєї сусідки ефективна.

– Перестав розбірки через гроші, – похвалилася сестра. – Нову дружину закрив. Нещодавно крім домовленої суми ще грошей перевів. Я була дуже здивована.

Сусідці потім сказала про сестру, подякувала за ідею. Сусідка про подругу повідала: вона теж стала всі витрати обґрунтовувати чеками, колишній чоловік відразу перестав питання задавати.

Мені здається, це спрацює з більш-менш адекватною людиною. А то бувають такі, які вважають, що комбінезон за триста гривень з секонду, на сніданок, обід і вечерю пакет каші за двадцять гривень і все, у дитини все є.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page