fbpx

Сварилися з дитинства: надівши весільну сукню сестри, Варвара, загадково посміхаючись, довго крутилася біля дзеркала

Дві рідні сестри Варвара і Антоніна воювали з самого дитинства. Коли Тоня привела в будинок нареченого Івана, Варвара у що б то не стало вирішила його відбити. Сестра не змогла пробачити зради, коли застала коханого в обіймах сестри. Ворожнеча затягнулася на довгі роки.

Дві сестри

Варвара була старша за Тоню на два роки. Вона була жвава, енергійна, активна, цілеспрямована. У школі не любила вчитися, її більше цікавили друзі і хлопчики. А ще Варвара любила красиво одягатися і постійно вимагала від батьків купити їй нові обновки.

Тоня була повною протилежністю своєї сестри: тиха, скромна, вся в навчанні. У той час як Варвара гуляла, Антоніна сиділа за підручниками і гризла граніт науки.

Дівчата весь час сварилися і не могли знайти між собою спільну мову. Поки були маленькі, батьки якось залагоджували конфлікти, а ось коли підросли, то постійно були на ножах.

Мрія, а не жених

Після закінчення школи Варвара швидко вийшла заміж і поїхала з рідного села в місто. Однак не минуло й півроку, як дівчина повернулася додому до батьків, заявивши, що розлучилася з чоловіком, оскільки вони не зійшлися характерами.

Антоніна закінчила школу із золотою медаллю і вступила до педагогічного інституту. Ще під час навчання її відправили на практику в рідну школу, де вона познайомилася з Іваном. Хлопець працював учителем історії. Розумний, красивий, освічений, та ще й неодружений. Не жених, а мрія.

Коли Тоня привела нареченого знайомитися з батьками, Варвара ахнула від подиву. «Ось тобі і тихоня! Все встигає: і вчитися, і чоловіків собі підшукувати. І що він у ній знайшов? », – бідкалася Варвара в розмові з мамою. У мами аж серце защеміло. Вона відчула, що добром це не скінчиться: «У тебе теж досить шанувальників, так що дай спокій Тоні і Івану». Але Варвара лише хитро примружилася.

Примірка

Весілля вирішили справити через три місяці. Тоня вчилася в інституті і іноді навідувалася в рідне село. Варвара вирішила скористатися частою відсутністю сестри і позалицятися з Іваном. Щоб частіше з ним спілкуватися, дівчина запросила його взяти участь у виставі в місцевому клубі. За сценарієм вони грали закоханих. Часті репетиції зблизили молодих людей. Іван відчув, що закохується в сестру своєї нареченої …

Тоня приїхала додому на примірку весільного плаття. Мама відразу сказала їй, що її сестра і наречений проводять разом дуже багато часу. Тоня відмахнулася: «Мам, ну це просто вистава. Вони ж грають закоханих».

Весільна сукня лежала на ліжку. Не встигла Тоня підійти і взяти її в руки, як в кімнату влетіла Варвара. «Яке гарне! Я хочу приміряти », – заявила сестра. «Не можна, погана прикмета. Це плаття сестри», – перейшла їй шлях мама. «Та нічого, мам, ну що за забобони», – заступилася за Варвару Тоня.

Варвара ж крутилася перед дзеркалом і думала про те, що у неї вже й плаття є, і наречений скоро буде …

За два тижні до весілля Іван написав Тоні, що одружується на Варварі. Антоніна не стала боротися за своє щастя і змирилася зі своєю долею.

Мінливості долі

Спочатку Іван і Варвара жили непогано, але після народження дочки Марічки все змінилося. Жінка погано справлялася з батьківськими обов’язками, при будь-якому зручному випадку тікала з дому до подруг. Часті сварки призвели до розлучення. Через два роки після початку спільного життя Варвара забрала дочку і пішла від Івана. Вона подалася в місто, де влаштувалася на роботу і стала знімати кімнату. Марійка їй заважала, тому Варвара незабаром відвезла дочку до батьків.

Тоня після закінчення інституту поїхала в інше місто за розподілом. Заміж не вийшла. Через деякий час забрала племінницю Марічку жити до себе. Несподівано на горизонті намалювався Іван. Він став часто навідуватися до Тоні, нібито, відвідати доньку. Просив пробачення, казав, що кається, що тоді не зміг встояти перед спокусою. Зрештою Тоня розтанула і пробачила Івана. Вони стали жити разом.

Візит сестри

Все було тихо і спокійно, поки не приїхала Варвара. Вона знову вийшла заміж і тепер вирішила забрати доньку до себе. Звичайно, Тоні не хотілося розлучатися з племінницею, але що поробиш.

Сестри начебто помирилися. Варвара поводилася зовсім не так, як раніше: була скромною, поступливою, тихою, як лисичка. Проте Тоня не могла дочекатися, коли ж, нарешті, вона поїде: адже обіцяла погостювати всього тиждень. У жінки було погане передчуття.

Раптово Тоня потрапила в лікарню. Пробувши там кілька днів, жінка вирішила не чекати виписки і сама втекла додому. Повернувшись, побачила Івана в обіймах Варвари …

Коханий знову почав просити вибачення за свою поведінку, але Тоня вигнала і його, і сестру з дому.

Вони поїхали разом з Марічкою. Через деякий час Варвара кинула Івана в черговий раз і повернулася до чоловіка.

Розподіл майна

Пройшли роки. Тоня так і не вийшла заміж. Варвара знову розлучилася з чоловіком.

Обидві були вже на пенсії, коли не стало батька. Зустрілися на пoхoрoнaх, але зробили вигляд, що один одного не помічають. Незабаром захвoріла мама. Поки доглядали за родичкою, трохи зблизилися. І все ж Тоня була досить холодна з сестрою: не могла їй пробачити подвійної зради. Ну а Варвара не відчувати докорів сумління і теж не горіла бажанням налагодити спілкування.

Перед смeртю мама попросила дочок помиритися. На жаль, після cмeртi матері вони поділили порівну спадок і роз’їхалися по домівках.

Перемир’я

Так сталося, що Варвара потрапила в лікарню. Вона була вже похилого віку, але доглядати за нею не було кому: дочка Марійка вийшла заміж за військового і поїхала в іншу країну. Більше вони не спілкувалися.

Коли Тоня випадково дізналася про те, що сестра в лікарні, серце її стислося. І вона забрала родичку до себе.

І до цього дня Антоніна доглядає за сестрою, а Варвара все плаче і кається за всі скоєні нею гріхи.

Читайте також: У якому місяці народився ваш чоловік – таке і буде у вас з ним життя

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page