fbpx

Свекруха не з’являлася в житті онука майже двадцять років, а тут раптом пригадала, що є такий хлопчик. Тепер бабуся, яка одумалася, дуже хоче спілкуватися. Але справа не в почуттях ы не в тому, що бабуся одумалась

Свекруха не з’являлася в житті онука майже двадцять років, а тут раптом пригадала, що є такий хлопчик. Тепер бабуся, яка одумалася, дуже хоче спілкуватися. Але справа не в почуттях ы не в тому, що бабуся одумалась.

Заміж я вискочила у 20 років, зараз розумію, що це дуже рано. Напевно, були б живі батьки, вони відмовили б, а так я вирішила, що знайшла свою другу половинку. Відчула, що при надії, теж швидко, на велике невдоволення свекрухи, в чий будинок мене привів жити новоспечений чоловік, який був мене старшим на три роки.

– Давайте, ще одного утриманця, вас мені мало! – волала вона, коли ми сказали їй про швидку появу дитини.

Дивна реакція, якщо враховувати, що ми з чоловіком працювали та вкладалися у домашнє господарство грошима та працею. Я спробувала разок заперечити, але мене відчитала спочатку свекруха, а потім чоловік, що я посміла перечити його мамі. Довелося мовчати.

Хоч чоловік був за мене і старший, у мене досвіду роботи було більше. Я працювала з 17 років в одній фірмі, пройшовши шлях від секретаря до старшого менеджера відділу продажу. Мені дуже подобалася моя робота, тому я завжди прагнула зробити все за вищим розрядом, начальство ж адекватно оцінювало мою роботу і давало премії, натякнуло навіть на підвищення, але вніс корективи декрет.

Чоловік закінчив вуз, де вивчився на фінансиста і скакав по роботах, шукаючи кращі умови. Свекруха його підтримувала, казала, що не гоже працювати за копійки, не для того вона давала йому освіту.

Мене ж не надто влаштовував відсутній дохід чоловіка. Я не могла нормально спланувати бюджет та розподілити витрати. На цьому ґрунті стали виникати непорозуміння. Мама чоловіка була не на моїй стороні.

– Це ти без освіти можеш за будь-яку роботу хапатися, що підлогу мити, що в комп’ютер дивитись. А у сина вища освіта, він аби куди не піде. Якщо мало грошей, то вчись економити.

Я промовчала. Тоді я ще любила чоловіка і сподівалася, що це лише період притирання. Але далі було лише гірше.

Я дуже розраховувала, що поява онука розтопить серце свекрухи, але натомість вона закотила сцену, мовляв дитя не їхнє. Він, бачите, не схожий на її сина. Чоловік у мене брюнет, а син народився як кульбаба світлий. У мене ж русяве волосся і на дитячих фото я така ж світла, потемніла вже в дитячому садочку.

Чоловік став на бік матері, заявивши, що тепер йому зрозуміло, чому в мене так добре складалася кар’єра. Я не розуміла, що робити.

З малюком після виписки вони мене забрали додому, але життя перетворилося на постійні докори і з’ясовування стосунків нескінченне. Потім нерви не витримали, і я подала на розлучення. Того ж дня мене з валізою та дитиною виставили надвір, звідки мене й забрала двоюрідна сестра.

Складно було лише перші півроку, біля рідні я довго не затримувалася, їх самих п’ятеро у двокімнатній квартирі, але хоч змогла вийти на роботу, поки тітка сиділа зі своїми онуками та моєю дитиною. Потім я винайняла квартиру з такою ж працюючою мамою одиночкою і ми стали один одного страхувати і підмінювати. Я працювала вдень у своєму офісі, а в неї були нічні зміни на касі в магазині, тож з дітьми проблем не було.

Родичі допомагали в міру можливостей, але цих можливостей у них було не так вже й багато. Коли діти пішли в садок сусідка переїхала до свого молодого чоловіка, а я вийшла на підробіток. В

Поступово все налагодилося, я таки вийшла вдруге заміж чоловік нормально прийняв мого сина, у нас росте і спільна дитина. Ні колишній, ні свекруха жодного разу не з’явилися в моєму житті і не спитали, як там дитина, що з нею. Колишнього я позбавила батьківських прав на сина, мій чоловік усиновив його офіційно.

Нині він уже дорослий хлопець, буде двадцять років. Навчається за кордоном, говорить. що там і залишиться. Про минуле життя я не згадувала, поки до мене в соцмережі не почала стукати колишня свекруха.

Вона писала, як ні в чому не бувало. Запитувала, як там її онук поживає, як у мене справи. Я не зрозуміла, з чого мені таку честь надано, відповіла, що все нормально. А мати колишнього мені заявила, що якось недобре, що онук рідну бабусю не знає. Я тричі повідомлення прочитала, думала помилилася.

Загалом, розкрутила я її на розмову, виявилося, що син її вже двічі був після мене одруженим. І все б нічого, але трєтя невістка виявилась із характером куди міцнішім за свекрушин.

Забрала синочка від мами в інше місто і допомагати мамусі забороняє. Ось звідси проклюнулося бажання поспілкуватися з онуком.

Я навіть сміятися не стала, тут грішно сміятися. Нагадала, як вона поводилася і що бажала мені, коли ми розлучались із її сином. Нехай вважає, що її бажання здійснилося.

Для очищення совісті я синові розповіла цю історію і запропонувала зустрітися з бабусею, він лише пальцем біля скроні крутнув і більше ми це тему не підіймали.

16,01,2023.

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page