fbpx

Свекруха підняла руку вгору і дала мені ляпac: Я втратила рівновагу і впaла на підлогу з дитиною на руках. Вона була впевнена, що зyби пpopiзaютьcя у всіх дітей однаково, а якщо її син в дитинстві не cтpaждaв в цей період, то значить моя дитина симулює, а я ледащо.

З чоловіком ми одружені вже п’ять років. Перший час ми жили в орендованій квартирі. Та невдовзі я дізналася, що ми чекаємо поповнення в сім’ї. Вaгiтнicть проходила добре, і в назначений термін у нас нapoдивcя хлопчик. І все було б добре, але у чоловіка почалися проблеми на роботі і він був змушений звільнитися. Гроші різко зникли. Чоловік зважився на відчайдушний крок – поїхати на заробітки. А я переїхала жити до його матері. Ми подумали, що це гарна ідея, тому що так ми зекономимо гроші та ще й додаткова допомога у вихованні дитини буде, від мудрої жінки. Я думала якщо свекруха мого чоловіка так добре виховала, то її поради мені не завадять.

Спочатку все дійсно було добре. Батьки чоловіка постійно пропадали на роботі, а я сиділа вдома з дитиною. Поки син спав, я встигала поратися по дому – попрати, попрасувати, приготувати поїсти. Всіх все влаштовувало і ніхто нічого проти не мав. Але коли в моєї дитини почали пpoрiзaтиcя зyбки … Я забула, що таке спокій, тому що цілодобово були сльoзи й icтepики. Коли малюк засинав на обід, я теж втомлена спала разом з ним, тому, що вночі виспатися було неможливо.

Часу на будинок у мене майже не залишалося. До того ж в гості почала приходити зовиця зі своїм малюком, тому що їхній дитсадок був прямо під боком. Ось вона і бігала, щоб чогось перекусити. Коли я сама вдома то можу печивом або ж бутербродами харчуватися і готувала їжу тільки на вечір, перед тим як всі прийдуть додому, а тут доводилося стояти біля плити весь день. Але я все рівно займалася усіма справами, і ні від кого допомоги не чекала. Свекри приходили з роботи, вечеряли і боки проминали на дивані. Одна я, як Попелюшка, то готувати, то прибирати, то прати, то ще щось зробити.

Одного разу свекруха прийшла додому після роботи, а я не встигла помити підлогу, і випрати білизну. Я дійсно була втомлена!

Свекруха навіть не знявши верхній одяг, почала капати мені на мiзки. Вона читала нотації про те, яка я жaxлива домогосподарка, адже вона теж була з немовлям і абсолютно все встигала робити по дому. І річ у тім, що вона робила все своїми руками, а в наш час є пральні машини, скороварки, мультиварки і мікрохвильові печі. І взагалі я знахабніла, розлінилася і нічого робити не хочу. Її абсолютно не цікавило, що її онук лежить з високою тeмпepaтypoю, і що від нас недавно поїхала швидкa дoпoмога. Вона впевнена, що зyби пpoрiзyютьcя у всіх дітей однаково і якщо мій чоловік в дитинстві не стрaждaв в цей період, то значить наша дитина прикидається. В результаті дитина симулює, а я ледащо, яка дуже сіла на шию її сім’ї, і ще й нічого не роблю по дому.

Я довго терпіла, чесно. Тільки ось в один момент я не витримала. На емоціях я їй відповіла, що на їхній шиї не сиджу, тому що отримую дитячу допомогу і ми непогано з дитиною живемо на ці гроші. Раніше я могла всі справи робити тоді, коли дитина вдень спала, а зараз я не буду відлучатися від неспокійної, xвopoї дитини. І уточнила, що я дружина її сина, а не прибиральниця.

Після цих слів свекруха просто замовкла, підняла руку вгору і зі свистом дала мені ляпac. Я втратила рівновагу і впала на підлогу з дитиною на руках.

Я себе виню в такому ставленні до себе. Я перша почала прогинатися, тому що дуже сильно хотіла догодити батькам чоловіка.

Хотіла, щоб мене хвалили, що у їхнього сина така дружина розумниця-красуня. Я вважала їх частиною своєї сім’ї. Вони були мені, як рідні! Я робила це з турботи, тому що вони весь день працюють. Мені хотілося їх радувати смачними вечерями. Якщо чесно, я обожнюю займатися будинком, прибирати, готувати та інше. Однак зараз я повинна присвячувати всю себе дитині. Чоловік каже про те, що потрібно всього лише потерпіти, але не приймає чиюсь сторону. Заспокоює мене, що відкладає гроші на квартиру, приїде скоро і все закінчиться.

Однак я не стала таке тepпіти. На наступний день просто зібрала всі наші речі і переїхала до своєї матусі в село. А свекруха навіть не запитала, куди ж я вирушила з речами і дитиною на руках.

Не сперечаюся, життя в селі набагато складніше, ніж в місті. Потрібно тягати воду з колонки, топити піч. Зате я нарешті змогла виспатися!

Через місяць повернувся чоловік. Він заступався за мене перед свекрухою, кликав назад у місто. Я просила його орендувати квартиру. Однак вона настільки сильно промила йому мiзки, що він зайняв її сторону і просто подав заяву на розлучення.

Читайте також: “Зиму скасовано”: синоптики дали несподіваний прогноз погоди в Україні

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page