fbpx

Таку РИБУ хочеться їсти ще і ще! І готується пpoстіше не пpидумаєш!

Запечена скумбрія. Виходить ніжна, ароматна за смаком мені вона трохи нагадує рибку гарячого копчення.

Готується просто, простіше не придумаєш, а в результаті дуже смачна риба, яку можна подати до столу і в гарячому і холодному вигляді.

СКЛАДОВІ

  • Скумбрія с / м-3 шт.
  • Цибулина -2-3 шт.
  • Хрін -2 ч.л.
  • Гірчиця -2 ч.л.
  • Сметана -3 ст.л.
  • Соєвий соус -1 ст.л.

Покроковий рецепт:

Скумбрію помиємо, видаляємо нyтрощі, чорну плівку розрізаємо на порційні шматочки. Я розморожую рибу не до кінця, так легше її чистити і розрізати на рівні шматочки.

2-3 цибулини наріжемо півкільцями.

Приготуємо маринад. У миску кладемо 3 ст.л. сметани, додаємо соєвий соус, можна замінити на сіль. Кладемо 2 ч.л. гірчиці будь-якої, на Ваш розсуд, і кладемо 2 ч.л. хрону. Можна додати, тільки гірчицю або тільки хрін. Смачно буде і так і так, але мені подобається більше коли є те і те.

Читайте також: Шaлaно смачні картопляні пиріжки, з соковитою начинкою з фаршу. Приготування – це одне суцільне задoволення: все швuдко і дуже пpосто

У миску кладемо рибу, заливаємо маринадом, перемішуємо, додаємо цибулю. Відкладаємо рибу промаринуватися хоча б на 1 годину, але якщо немає часу, можна відразу приступати до приготування.

Деко змащуємо олією, кладемо спочатку цибулю, потім зверху шматочки риби. Зверху змащуємо соусом. Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 200 градусах 30-35 хвилин, до стійкої рум’яної скоринки.

За матеріалами.

Фото ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page