fbpx

Татку, а у мене під ліжком дядько лежав!

Моя донька почала боятися темряви. Нічні укладання спати дуже тривалими: доня намагалася якомога довше не спати і всіляко заговорювала мене. Вночі вона прокидалася і плакала доти, поки я не прийду й не заберу в своє ліжко.

Спочатку нашу проблему вирішив нічник, залишала його включеним. Але через це став погано спати син (а сплять вони з сестричкою в одній кімнаті). Тому довелося нічник прибирати і пробувати якісь інші методи! Ну, думаю, нас завжди виручали терапевтичні казки!

Треба спробувати!

І ось що я для неї придумала. Розповідаю їй перед сном: «Є такий відважний добрий хлопець, який ночами не спить, а оберігає маленьких дітей. З’являється він під твоїм ліжком, і дивиться своїм пильним поглядом, чи все в порядку в твоїй кімнаті. А якщо щось недобре побачить, то сили у нього вистачить біду від тебе відвести. І якщо ти раптом вночі прокинешся, то знай, що лежить він під твоїм ліжком і нікого поганого не підпустить до тебе. А вранці світло настане, і він зникне, адже він всю ніч не спав: працював, охороняв тебе».

Збіг чи ні, але всю ніч дочка спала не прокидаючись.

А наступного вечора сидимо всією сім’єю за столом, хто чим зайнятий: дочка за розфарбуванням, я вчу сина пензликом малювати, а чоловік за ноутбуком і лущить насіння.

Читайте також: Йде іспит з логіки. Професор: – На борту літака 500 цеглин. Одна цеглина випала з літака. Скільки на борту залишилося цеглин?

І тут дочка заявляє таким радісним тоном:

– Таточку, а у мене вночі під ліжком дядько був!

Чоловік так і застиг з відкритим ротом і насінням в руках. А мені стало так смішно, що я реготала до сліз.

Діти теж почали сміятися, хоч і не розуміли, чому. Але чоловік розслабився і зрозумів, що дочка щось наплутала. Потім я йому розповіла, що за байку придумала для дочки. Сміялися тепер обоє.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page