fbpx

Це ж дитина, – хмикнула Катя у відповідь на мої слова, – Що з нього взяти? Бавиться. Він не навмисне. Не знав, що так вийде

Подруга запросила нас із чоловіком на весілля. Святкування проходило в елітному ресторані за містом і наречена одразу ж попередила, що дитячих аніматорів, дитячих майданчиків чи інших розваг для найменших у ресторані не буде. Ми з чоловіком цей натяк зрозуміли правильно і залишили наших двох синів із бабусею.

До ресторану ми їх із собою не взяли. Але не всі гості почули, що до них хотіли донести молодята. Наша спільна подруга Катя, наприклад, прийшла на весілля з чоловіком та сином. Сашкові 5 років і він дуже енергійний хлопчик. Він не може всидіти дома навіть хвилинку. Катя із сім’єю сиділи навпроти нас.

Спочатку все було гаразд. Сашко освоював нову обстановку та спокійно сидів за столом. Але незабаром йому стало нудно і він почав носитися по залі. Катя весь цей час бігала за ним і від чогось його відтягувала, тож за столом із нами вона практично не сиділа. Ми навіть її шкодувати почали, адже вона не мала жодного свята. Але незабаром стало зрозуміло, що шкодувати її не варто, тому що Сашко не просто гіперактивний, він не знає слова “ні”.

Коли йому набридло бігати по залі, він схопив скатертину за один край і просто потягнув її щосили на себе. Все, що стояло на столі (їжа, напої, посуд) все полетіло гостям на коліна. Хто встиг вчасно відреагувати та відскочити убік, той врятував свій святковий одяг. Мені не пощастило, моя сукня була повністю зіпсована, як і святковий настрій.

Чесно кажучи, таке я бачила вперше у житті. Одразу підійшла до Каті і сказала що хімчистку сукні оплатить вона. А та лиш хмикнула:

— Це дитина. Що з нього взяти? Бавиться. Він не знав, що так станеться. Він не навмисне.

Я ж упевнена в одному: якщо берете дитину на свято, то заздалегідь подумайте, чим ви там її зможете зацікавити, щоб не вийшло як із Сашком. А якщо не впевнені, що впораєтеся з енергією вашого малюка, то краще залишайте його вдома. І вам буде спокійніше і гостям.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page