fbpx

Цій історії скоро тридцятий рік. Багато за той час води втекло, але щороку я чула від чоловіка своєї сестри одне: “Ти залишила нас біля розбитого корита”. Хто ж знав, чим усе скінчиться

Цій історії скоро тридцятий рік. Багато за той час води втекло, але щороку я чула від чоловіка своєї сестри одне: “Ти залишила нас біля розбитого корита”. Хто ж знав, чим усе скінчиться.

Ми із сестрою моєю завжди були дуже близькими. Ліна мені була не тільки сестрою – кращою подругою, мамою, наставницею і порадницею.

Ми із дитинства були близькими, а з роками той зв’язок лиш міцнішав. Навіть те, що у кожної із нас з’явилась своя окрема сім’я не змусило нас забути одна про одну. “Нема сестри, нема родини”, то про нас.

Ну а тридцять років тому у сестри моєї був у житті неймовірно період важкий. Саме тоді її чоловік пустився берега. Що тільки не робив їй той Василь, не раз у сусідів Ліна ночувала.

Ну, але ж вона його кохала і той стан його сприймала швидше, як недугу і будь-що хотіла його урятувати. Саме тоді і вирішила вона, що буде правильно забрати чоловіка з міста де вони проживали, у наше село.

Ліна, старша від мене на три роки. Вона на восьмому місяці була, а я саме на другий курс перейшла. Оскільки ту квартиру тато ще неодруженим хлопцем отримав, то Ліна виїхала в село, а я у ту квартиру переїхала.

Мови про те, що квартиру продати ніколи й не було. Та й навіщо? Батьки сестрі в селі придбали дім одразу, допомогли з ремонтом, авто подарували. Ну а я жила в столичній квартирі однокімнатній.

Усі ці роки мені те житло було і у супові і в борщі. Зять місця собі не знаходив, шкодував за колишнім життям і щиро був упевнений у тому, що я забрала їхнє житло. Сестра намагалась йому щось довести, як і батьки мої, але намарне.

Оскільки я заміж вийшла майже в сорок, то все життя прожила у тій квартирі. У нас один син, нині йому 11 і на нас трьох у цій квартирі цілком достатньо місця. Це наш дім і інакшого нам і не треба, адже усі сусіди стали і рідними і близькими.

Нещодавно мій тато дізнався про свій невтішний діагноз. Вирішив владнати усі справи, аби потім ми не мали ніяких непорозумінь. Так от, за його заповітом я отримую квартиру у якій живу, ну а сестрі відходить її дім у селі.

Несподівано проти такого татового рішення повстав не тільки мій зять, але й сестра моя. Бачте, для неї то велика несправедливість, що одна матиме квартиру у столиці, а інша всього лиш дім у селі.

— Все має бути справедливо, а саме – навпіл. Буде їй квартира, а мені тоді різницю віддайте, – каже вона татові.

Батькам і так важко, вони літні люди, а тут такі заяви. Я намагалось із Ліною побалакати, але то швидше була розмова зі стіною. Говорить, що вона за справедливість, а те, як усе обертає, то точно не є справедливим.

Ну як мені пояснити людині, що от так поводитись не можна. Нам обом батьки дали житло, яка різниця де? Ну хіба не так?

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page