fbpx

Цю помилку фікус вам не пробачить: тільки одиниці знають, як правильно доглядати за ним восени

Фікус при всій своїй стриманій невибагливості вважається досить примхливою рослиною. Як справжній джентльмен, він буде до кінця терпіти помилки господині, але одного разу просто скине листя.

А кому потрібний біля дому лисий фікус? Розкажемо про одну розповсюджену помилку.

Не так багато помилок можна зробити при догляді за кімнатними рослинами восени. Якщо виключити пересадку, необхідність обрізання та внесення добрив, стає зрозуміло, що причина подібної поведінки криється в поливі.

Якщо покопатися в родоводі рослини, то стане зрозуміло, що початок він бере в тропіках. Клімат у цих місцях цієї пори року більш посушливий. Отже, продовжуючи рясно поливати фікус чи влаштовуючи йому купання, господиня викликає в нього «здивування».

Активний ріст фікуса припадає на період із квітня по жовтень. Потім водні процедури потрібно скорочувати. Лити в цей період воду в тому ж обсязі, що й улітку, вже не можна. Восени фікусу буде достатньо 2-3 поливів на тиждень. Взимку з лійкою до нього можна наближатися 1 раз на 10 днів.

Наслідки неправильного поливу

Крім різкого облисіння крони, може пожовтіти листя фікуса, а стебло стане темнішим. Також слід уважно ставитись до ґрунту. Про те, що надлишок вологи почав робити свою чорну справу, може свідчити неприємний запах.

Як рятувати фікус

Насамперед потрібно припинити лити воду, навіть якщо очевидний листопад. Якщо процес супроводжується виділенням неприємного запаху, напевно почало гнити коріння. У цьому випадку доведеться пересаджувати фікус, міняти ґрунт та обрізати пошкоджене коріння.

Якщо справа зайшла далеко, то рятувати улюблену рослину доведеться живцюванням.

You cannot copy content of this page