fbpx

Тимофій дістав довгу оксамитову коробочку, відкрив її, і усі із захопленням побачили розкішне кольє із синіх сапфірів. Тільки в очах у Лілі промайнуло розчарування

Вони були навіть схожі – дві подруги, Ліля та Аня. Веселі, яскраві реготушки, обидві подобалися хлопцям. Ліля вже давно зустрічалася з Тимофієм. Він був щедрим на подарунки, тай Лілія теж не була жадібною.

— Коли весілля? — Якось поцікавилася Анна у подруги.

Ліля дзвінко засміялася:

— Не знаю. А навіщо поспішати? Пропозицію Тимофій мені вже зробив. А я можу думати скільки захочу. Вийти заміж ми завжди встигнемо, а поки ще молоді — треба веселитися! А то розпочнеться – діти, турботи. Та ну, — і Ліля лукаво підморгнула Ані. — А як у тебе з Дмитром?

Аня знизала плечима:

— Добре, але заміж поки не кличе.

— Треба ж, а мені він здався таким спритним, — підморгнула Ліля.

— Спритний він у іншому, — схоже, Аня була навіть засмучена, — тільки в мене умова — все після весілля.

— Ого які плани, — засміялася Ліля, — здивувала, подруго. Ну гаразд, пішли, хлопці вже чекають на нас.

Через тиждень у Лілі намітилася вечірка – день народження.

— Тимофійчик мені таке обіцяв — усі очманіють, — звечора повідомила подругам Ліля.

— Зізнавайся, що обіцяв? — запитав хтось із дівчат.

— Все завтра! Це треба бачити, – загадково оголосила Лілька, її очі аж сяяли.

На вечірці зібралися не всі — всіх Ліля планувала зібрати пізніше, на заручинах. В душі вона вже вирішила, що час дати Тимофієві згоду стати його дружиною. Адже він такий милий, щедрий. І що не менш важливо – не бідний.

Правда, Анін Дмитро теж став поглядати на Лілю, вона ж то знає цей погляд! Ну зрозуміло, Анька тримає хлопця на голодному пайку. А Дмитро симпатичний, накачаний і погляд у нього такий промовистий.

На вечірці Ліля виглядала просто чудово. Синя сукня відтіняла її сірі очі, а діамантові сережки неначе натякали, що на шиї немає прикраси. Тимофій дістав довгу оксамитову коробочку, відкрив її, і усі із захопленням побачили розкішне кольє із синіх сапфірів. Тільки в очах у Лілі промайнуло розчарування. Схоже, вона чекала лише на діаманти. Втім, її день народження минув дуже весело.

Щоправда, Дмитро весь вечір був чимось стурбований. Ані він сказав, що у нього проблеми на роботі, а сам все підливав собі та підливав. Лілька ж веселилася так, ніби й не засмутилася, що не отримала діамантового кольє. Хоча, схоже, вона хотіла насолити Тимофієві і не зводила очей з Діми.

До ночі всі почали розходитися по домівках В Ані розболілася голова, однак чекати від Дмитра, що він її проведе, вже не варто. Тимофій весь вечір сумно пив тільки мінералку, розчаровано поглядаючи на Лілю. Він запропонував підвезти Аню. Вони вже під’їхали до її будинку, але Аня раптом виявила, що забула телефон у Лілі.

– Піднімайся додому, – запропонував Тимофій, – а я зараз тобі його привезу, я швидко.

Хлопець хутко доїхав до Лілі. У квартирі було тихо, схоже, всі розійшлися, а Лілька видно вже завалилася спати. На столі валявся неприбраний посуд, там же лежав і телефон Ані. Тимофій роздратовано скривився від цього безладу, і вже збирався вийти, але щось змусило його заглянути в спальню. Від побаченого Тимофій вийшов із квартири, голосно грюкнувши дверима.

Аня здивувалася, коли подруга сказала їй, що вона відмовила Тимофієві.

Дмитро теж поводився якось дивно, він майже перестав з нею спілкуватися. Втім, Аня спіймала себе на думці, що її це чомусь не дуже засмутило. Вона давно зрозуміла, що Діма не герой її роману.

Ліля теж поводилася незрозуміло. Аня навіть не здогадувалася, що за її спиною у подруги та її вчорашнього нареченого розгорівся роман.

А одного разу Аня раптом зустріла Тимофія у спортклубі. Підтягнутий, симпатичний та витриманий, він явно притягував жіночі погляди. З клубу вони вийшли разом.

Тимофій дивився на Аню і дивувався. Вони з Лілею такі схожі зовні, і такі різні у спілкуванні.

А глянувши Анюті у вічі, він побачив у них те, що шукав. Він давно мріяв про дівчину, схожу на його матір. І Ліля здалася йому саме такою. Однак вона виявилася доступною, жадібною, а в результаті ще й невірною.

Тимофій почав спілкуватися з Анею, і вона зрозуміла, що нарешті зустріла хлопця, з яким у неї сходяться погляди на життя. Ні не гроші, а його душа полонила Аню.

Ліля скривилася, дізнавшись, що Тимофій та Аня одружуються. — помстилася, тихоня, за Дмитра, от пронира, — злісно прошепотіла Ліля.

Їй і на думку не спало, що Аня навіть не зрозуміла, що тоді сталося між Лілею і її Дмитром. Вона й подумати не могла, що подруга може так з нею вчинити.

Ліля прийшла на весілля Тимофія та Ані одна. З Дмитром вони розлучилися майже одразу, адже їх нічого не пов’язувало.

Аня кинула букет нареченої з надією, що він дістанеться Лілі, але букет підхопила зовсім інша дівчина.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page