fbpx

У кожному гардеробі знайдеться хоча б кілька речей, які втратили насиченість кольору. Але не поспішайте викидати такий одяг

Все можна виправити, якщо прислухатися до порад, які підкажуть, як відновити колір будь-якого одягу.

Чому тканина втрачає колір? Найчастіша причина втрати яскравості кольору – невідповідність температури прання.

Намагайтеся взяти за звичку уважно читати, що написано на етикетці, і дотримуватися рекомендацій виробника. Звісно, що тканина все одно з часом втратить початковий соковитий відтінок, але станеться це набагато пізніше.

Одяг тьмяніє через кілька факторів:

Численні прання.

Вигорання на сонці.

Використання агресивних миючих засобів.

Тривале зберігання.

Щоб повернути втрачений колір речам, треба спочатку їх розсортувати, щоби можна було зайнятися відновленням. Для кожного кольору є окремий спосіб.

Сині речі. Синій одяг швидко втрачає насиченість, але повернути втрачений колір легко. Достатньо налити в тазик гарячої води, додати 2 чайні ложки нашатирю та замочити одяг на 30-40 хвилин. Потім прополоскати у чистій воді та висушити. Приємний бонус: нашатир не лише відновлює яскравість кольору, а й усуває жирні плями.

Коричневі речі. Відновити коричневий колір допоможе заварити чорний чай. Чим міцніша заварка, тим насиченими буде колір. Одяг треба замочити у заварці на годину, потім промити у чистій воді та висушити.

Білі речі. Білі речі з часом набувають сірого відтінку або жовтіють. Повернути їм первісний вигляд просто. Достатньо скористатися будь-якою відбілюючою речовиною. Найпопулярніші та найдоступніші — перекис водню та нашатир.

Спосіб перший: 1 ст. л. перекису водню розвести у 3 літрах води. Замочити білу річ на 20 хвилин, промити в холодній воді і висушити.

Спосіб другий: Використання нашатирю найкраще підходить для бавовни та льону. На 5 літрів теплої води треба взяти 3 ст. л. нашатиря, замочити одяг на 3 години, прополоскати та висушити.

Чорні речі: Повернути насичений чорний колір допоможе замочування на кілька годин у воді з оцтом (2:1). Також деякі господині замочують чорний одяг у міцному настої листя волоського горіха.

Є й універсальні способи відновити тканини насиченість. Її можна замочити в розчині солі або розчині соди. Береться приблизно 1 ст. л. соди чи солі на 2 літри води.

Фото: intermarium.news.

10/04/2022

You cannot copy content of this page