fbpx

У Мінсоцполітики українцям пояснили, як правильно оплачувати субсидії

Українці зможуть використати зекономлену субсидію, щоб оплатити наступного місяця спожитий понад виділену соціальну норму газ, воду чи електроенергію, пише Gazeta.ua,

Наприклад, у листопаді обов’язковий платіж становить 1000 грн за соціальною нормою 400 кубометрів газу. Фактично використано лише 100 “кубів”. Залишок можна використати у більш холодні місяці. Наприклад, у грудні-січні. Ці суми у платіжні зазначаються як переплата, повідомили у Мінсоцполітики.

Якщо вартість фактично спожитої послуги менша обсягу обов’язкового платежу, субсидіант має право оплачувати тільки вартість фактично спожитої послуги. Наприклад, розмір обов’язкового платежу становить 200 грн на місяць, але домогосподарство реально спожило 120 грн. Оплачувати потрібно фактичний обсяг споживання, тобто 120 грн.

Виконавці житлово-комунальних послуг, які не враховують зекономлену субсидію, порушують діюче законодавство. Українці можуть звертатися із скаргами до керівників підприємств, що надають послуги. Також до органів влади на місцях або органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Омбудсмен Людмила Денисова втратила свідомість у прямому ефірі під час промови Порошенка (відео)

З 1 жовтня 2018-го при розрахунку субсидії в дохід не враховують аліменти чи дотації на вирощування великої рогатої худоби. Субсидію можуть отримати ті громадяни, хто має заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця. Також ті, опалювальна площа житла яких не перевищує 120 кв. м для квартири та 200 кв. м для індивідуального будинку.

You cannot copy content of this page