fbpx

У своєму колі Катя прославилася, як нерозумна жінка, яка розлучилася через шоколадки. Немудра, нетерпляча жінка. Не оцінила ні велику квартиру, ні хорошого чоловіка, як мама сказала. Живи тепер одна. Вона, власне, і живе. Не одна, а з сином

Я вам принесла історію про те, як не треба бути мудрою, терплячою і розуміючою. Якщо ви за сімейні цінності – далі можете не читати, а то засмутитесь.

Я тут познайомилася з немудрою жінкою Катею, яка розлучилася з чоловіком через шоколадки. Ну, не тільки через шоколадки, ще й через чашки з тарілкою, але краще по порядку.

Катя вийшла заміж за пристойного порядного чоловіка, коли у неї вже був п’ятирічний син. Мама вмовила: без чоловіка важко, треба, щоб був, дитині потрібен чоловік, як приклад, і тобі потрібен, і взагалі потрібен, а тут он, Ігор упадає…

Жили Катя з Ігорем добре, обоє працювали, хлопчик Костя ходив в садочок. Чоловік про дитину дбав. Ну, як дбав: від столу не відганяв, порожню кімнату в своїй великій квартирі йому виділив, що ще треба, він же не тато, правда? Спасибі і на тому. Тата у хлопчика взагалі не було, його, чи то не стало ще до його народження, чи то поїхав далеко-далеко, я ж кажу, Катя зовсім не мудра жінка.

Прожили вони так близько року. І ще б жили. Але тут хлопчик Костя впустив на килим тарілку з гречкою. Звичайно, він сам був винен. Його просили не їсти в кімнаті, а він поніс вечерю до себе. На великій кухні чомусь стояв маленький стіл, і його цілком займав дядько Ігор.

Треба було просто почекати, коли той поїсть, але хлопчик не дочекався. І ось. Катя тільки-тільки прибирання зробила, килим почистила, вона завжди дуже ретельно прибирала, адже її взяли з сином в таку велику квартиру…

Ігор побачив, почав вичитувати Костю. Неакуратний Костя, неслухняний, не цінує нічого. Недовго вичитував, нічого такого вже образливого не сказав, та й голос не підвищував особливо. Грюкнув дверима і пішов в гараж. Катя промовчала, але їй стало дуже-дуже сумно. Це ж просто гречка. Ніхто нікого не зачепив, нічого не сталося, навіть тарілка не розбилася. Прибрати все це – п’ять хвилин, та й не Ігор прибирати буде. Ну та нехай. Сімейне життя вимагає терпіння і мудрості, так мама говорила. До мами ж хлопчика Костю і відвезли, на кілька днів.

А на наступний день в гості приїхала сестра Ігоря з двома дітьми. Хороша сестра, і діти хороші. Чемно спробували все, що Катя приготувала, наговорили купу компліментів.

Раптом виявилося, що Ігор може сидіти за столом так, щоб і інші вміщалися. Молодець Ігор. А до чаю він дістав три шоколадки і вручив усім по одній. Ну, як – всім: сестрі і дітям. Шестирічна племінниця почала розгортати обгортку і випадково зіпхнула на підлогу чашку, дорогу, від «парадного» сервізу. Чашка розбилася, а Ігор махнув рукою, дрібниця, буває, це діти. Прибереш, Катюшо?

І Катюша прибрала. А коли сестра з дітьми поїхала, спокійно сказала, що їм з Ігорем треба розлучитися. Тому що за рік Ігор не купив Костику жодної шоколадки. І ще – так, тому що чашка і тарілка. Ігор здивувався, пояснив, що йому якось в голову не прийшло, він тільки своїм купив, але Катя була непохитна.

У своєму колі Катя прославилася, як нерозумна жінка, яка розлучилася через шоколадки. Немудра, нетерпляча жінка. Не оцінила ні велику квартиру, ні хорошого чоловіка, як мама сказала. Живи тепер одна.

Вона, власне, і живе. Не одна, а з сином, у своїй маленькій-маленькій квартирці. Посміхається, правда, частіше, нерозумна. І дозволяє синові їсти в кімнаті – і кашу, і шоколадки. Сам накришеш – сам прибереш, великий вже.

Тому що бути немудрою і нетерплячою – найпростіший шлях до щастя. А сімейні цінності – це, перш за все, про любов. Любов – це коли піклуються і вважають своїми.

І не треба розповідати про чоловіків, які ніколи-ніколи не полюблять чужих дітей. Люди сиріт всиновлюють, зовсім чужих. І чомусь люблять. А якщо ви не готові – просто не одружитеся з жінкою з дітьми. Жінка з малюком нехай стануть своїми для когось другого. Або не стануть. Але це вже не ваша турбота.

Автор – sаshka-s-chаshkoy.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page