fbpx

“Усі комунальні та дорожні служби підняті за тривoгoю”: до України йдуть два циклони які можуть спричинити транспортний колапс по всій країні

У середу, 5 лютого, до України прийдуть два циклони.

На зміну аномальному потеплінню прийдуть хуртовини, заметіль та снігова буря. Вочевидь, це може спричинити транспортний колапс по всій країні, йдеться у сюжеті ТСН.

Усі комунальні та дорожні служби підняті за тривoгoю. Очільників відомств на чолі з керівником МВС Арсеном Аваковим на термінову нараду зібрав прогноз погоди. Потужні два циклони насуваються на країну. Один – через Західну Україну з Європи, інший через Одеську область із Балкан. Два наступні дні очікують потужні заметілі та похолодання.

Усім службам під час зустрічі дають завдання підготуватись. Формулюється головне завдання – мінімізація впливу негоди на дорогах.

Востаннє потужні снігопади накривали Україну в грудні 2018 та на початку січня минулого року. Пориви вітру, величезні кучугури, особливо небезпечними ставали траси – машини дорогою застрягали в заметах, комунальники намагалися до них проїхати, аби витягнути з холоду людей.

Цього року дорожники планують заздалегідь обмежити рух на певних ділянках. Водіїв традиційно просять зайвий раз не виїжджати на дороги без потреби.

За даними Гідрометцентру, негода протримається щонайменше дві доби. Далі ще кілька днів похолодання і знову прийде тепло.

Читайте також: Як розпізнати справжнє масло: українцям дали цінну пораду

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page