fbpx

В Бангкоку бойкотували виступ російського міністра торгівлі

21 травня в Бангкоку розпочалося засідання міністрів торгівлі Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, що триватиме два дні. В АТЕС входить 21 країна.

Під час доповіді російського голови Мінекономрозвитку Максима Решетнікова, представники Сполучених Штатів та інших країн залишили зустріч міністрів торгівлі Азіатсько-Тихоокеанського регіону на знак протесту проти російського військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційних осіб та дипломатів. За їхніми словами, члени делегацій Канади, Нової Зеландії, Японії та Австралії приєдналися до американських колег та вийшли із зали під час виступу представника росії.

Інший дипломат у коментарі Reuters зазначив, що п’ять держав, які влаштували протест, наполягають на жорсткіших формулюваннях щодо Москви в підсумковій заяві учасників зустрічі в столиці Таїланду.

Росіяни зробили дзеркальну відповідь і залишили зустріч, коли виступав представник США. Про що пише російське інформагентство ТАРС з посиланням на телеграм-канал російського Мінекономрозвитку.

Відомство розмістило фотографію з кріслом голови Мінекономрозвитку Максима Решетнікова на тлі трансляції американської доповіді, пише Радіо Свобода.

Фото: uaportal.

05/22/2022

You cannot copy content of this page