fbpx

В одному багатоквартирному будинку жила молода сім’я. У них була дуже пристойна родина, чоловік, дружина і троє дітлахів. Жили вони, як і всі. Не дуже багато, але і не бідували. І як це нерідко буває, одного разу ввечері, «дуже добрі люди» принесли батькові сімейства безрадісну звістку, що його благовірна стрибнула в гречку. Ось тут все і закрутилося

Спочатку був грандіозний розбір польотів. І як у нас годиться, вилився з квартири у двір, з двору на вулицю. І понеслося. Згадалися старі образи, сварки ні про що. Брудної білизни витрусили безміри.

Закінчилося все тим, що з повноцінної, хорошої сім’ї утворилися дві неповноцінні. Одна — це сам чоловік, а друга — дружина з дітьми.

Ось значить, живуть вони окремо, ворогують. Чоловік злиться на невірну дружину, дружина образилася на недовіру з боку чоловіка. І так вони обоє були заклопотані своїми міжусобицями, що на дітей ніхто й уваги не звертав. Звичайно вони були одягнені, взуті, нагодовані, але часу на спілкування з ними не залишалося.

Так минув рік. Старшого хлопчика піймали із забороненою речовиною в кишені, рівень успішності середнього знизився так, що довелося з ліцею переводити його в звичайну школу, а найменший в 4 роки досі не розмовляв.

Та ці події, ні як не вплинули на ворожі сторони. Війна між подружжям перейшла в стадію: «на будь-яку витівку, відповідаємо ще більшою». Не знаю чим би усе це закінчилося, але одного разу, трапилося щось неприпустиме, зник найменший син. Це біда! Поки батьки сварилися, хлопчик крутився поруч. А коли вони озирнулися, то його вже біля них не було.

Старші діти організували пошуки, залучили своїх друзів. Вони облазили всі горища і підвали, обійшли всі двори. Обклеїли всі стовпи фотографіями малюка.

Вся поліція була піднята на ноги, опитували всіх. Обдзвонили всіх близьких і дуже далеких родичів. Сусіди організували пошукові групи. Розділили місто на квадрати і обходили по черзі вдень і вночі. Хлопчисько, як у воду канув. Жодних слідів.

Випробування сім’ю згуртувало. Чоловік і дружина підтримували одне одного. Про старі образи вже ніхто і не згадував.

Пройшов місяць, складний місяць.

Дзвінок у двері. Відкривають. Аж на порозі стоїть свекор з усміхненим онуком.

Я не буду розповідати, що були сльози радості, докори. Поліція відразу затримала дідуся, звинуватила у викраденні дитини.

А насправді сталося ось що. Свекор дуже засмутився, що зруйнувалася родина і діти залишилися без батька. Вирішив їх помирити, зібрався і пішов з ними поговорити. Бачить, що діти лаються, а онук бідний сам бігає. Покликав малюка і повів його до себе. Коли приходили поліцейські і дзвонили батьки, дідусь говорив неправду їм.

Важко сказати добре свекор вчинив чи ні, але після цього випадку, сім’я зажила, як і раніше. Подружжя знову звернуло увагу на своїх дітей, а ті в свою чергу порадували їх своєю поведінкою та новими успіхами. А суд, на щастя, старого пожалів і присудив йому тільки умовний термін.

Ось так складне випробування змогло возз’єднати сім’ю.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page