fbpx

В одну з наших спільних відвідин мати зробила заяву про те, що вирішила скласти дарчу на квартиру. Оскільки, я свого житла, на відміну від сестри, не маю, то сподівалася, що квартира дістанеться мені, що справедливо. Але у матері на цей рахунок свої плани. Вона оголосила нам, що залишить житло тій, яка буде за нею краще доглядати

Батька не стало 3 роки тому і мати з того часу дуже змінилася. В один момент активна і життєрадісна жінка перетворилася на завжди і всім незадоволену стару. Мабуть, то самотність вплинула.

У мене є молодша сестра, і ми намагалися приїжджати до матері частіше, але мені це не завжди вдавалося. Я нещодавно розлучилася і мені доводиться працювати з ранку до ночі, щоб прогодувати себе і доньку. Сестра ж вдало вискочила заміж, дітей ще немає, а чоловік дозволив їй не працювати і займатися собою. Природно, вона частий гість в батьківській квартирі, та й приїжджає з повними пакетами продуктів. Я собі такого дозволити не можу, адже більшу частину грошей віддаю за знімну квартиру.

В одну з наших спільних відвідин мати зробила заяву про те, що вирішила скласти дарчу на квартиру. Оскільки, я свого житла, на відміну від сестри, не маю, то сподівалася, що квартира дістанеться мені, що справедливо. Але у матері на цей рахунок свої плани. Вона оголосила нам, що залишить житло тій, яка буде за нею краще доглядати.

Я спочатку прям розгубилася від такої заяви! Адже це схоже на якісь торги, чи що. Я ж не можу скласти конкуренцію безробітній сестрі, яка живе заможно в своє задоволення. Я не одна, у мене є дочка і в першу чергу я повинна думати про неї і її забезпеченні. Мої надії на те, що сестра відмовиться від такої спадщини, виявилися марними. Вона коректно промовчала і по її реакції я зрозуміла, що вона не проти таких умов і своє втрачати не буде. Навіщо їй це, я не розумію … Адже у неї чудова квартира в новому будинку і їй ця стара хрущівка просто для колекції, чи як?. До того ж ця вся ситуація може просто посварити нас з сестрою, але ж у нас, як я вважала, дуже навіть хороші стосунки.

Та й взагалі, навіщо цей поділ спадщини при живій матері? Я ще не збираюся її відпускати у засвіти і допомагати буду при можливості в будь-якому випадку. Думаю, це з боку матері не зовсім чесно. Адже вона знає, як мені зараз важко і замість материнської підтримки, вона ще й умови придумує.

Я запропонувала мамі, щоб ми з дочкою переїхали до неї. Так і вона буде під наглядом і мені легше в фінансовому плані стане, але вона відмовила. З її слів, їй хочеться спокою на старості років. Більше я нічого не можу зробити. Ось залишилося хіба що з сестрою поговорити по душам. Може, хоч вона мене зрозуміє і відступить. Правда, я переймаюсь, що після цієї розмови між нами виникнуть непорозуміння.

Як пояснити матері, що вона несправедлива по відношенню до мене? Як вийти з цієї ситуації гідно і не втратити добрих стосунків з родиною.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news заборонено.

You cannot copy content of this page