fbpx

В разі відставки Холодницького САП очолить Луценко – ЗМІ

У разі відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури його обов’язки може взяти на себе генеральний прокурор Юрій Луценко до оголошення результатів конкурсу на цю посаду.

“Холодницький – заступник генпрокурора. Його перший заступник не може виконувати обов’язки заступника генпрокурора. Тому в.о. керівника САП буде сам Луценко”, – зазначив в коментарі УП співрозмовник в керівництві ГПУ, пише “obozrevatel“.

У свою чергу в Антикорупційне бюро, яке підконтрольне тільки САП, орієнтується на те, що головним в САП після відставки Холодницького буде його перший заступник Максим Грищук.

Це грунтується на положеннях про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, де говориться, що “обов’язки керівника САП щодо загальної організації діяльності в разі його відсутності виконує перший заступник, а за відсутності першого заступника – заступник”.

Читайте також: “Не можуть більше називати себе монахами”: Папа Римський Франциск позбавив чину дев’ятьох монахів з Тернопільщини

Крім того, генпрокурору і його заступникам закон безпосередньо забороняє “давати вказівки прокурорам САП і здійснювати інші дії, які прямо стосуються реалізації прокурорами САП їх повноважень”, що неодноразово обурювало генпрокурора Юрія Луценка.

You cannot copy content of this page