fbpx

В уряді роз’яснили механізм виплат субсидій “живими” грошима

Кабінет міністрів України прийняв затвердив постанову про надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі з січня 2019 року.

“Правила призначення допомоги по оплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється тільки алгоритм її виплати”, – підкреслює прес-служба Кабміну, передає “Сегодня”.

Як відзначають в уряді, в 2019 році монетизація субсидій буде здійснюватися в три етапи.

З 1 січня “живі” гроші отримають сім’ї, які звернуться за допомогою вперше.

“Субсидія від держави буде надходити на їх персональний рахунок в Ощадбанку. Банк буде розраховуватися за субсидіанта з постачальниками комунальних послуг та одразу інформувати SMS-повідомленням про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку. Сім’ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця платити обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через Ощадбанк буде платити частину “комуналки” в межах виділеної субсидії і соціальних норм, а субсидіанти доплачувати другу частину рахунку”, – пояснили в уряді.

Наприклад, якщо домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1500 гривень, а сума всіх комунальних платежів становить 2000 гривень, 1500 гривень субсидії Ощадбанк перерахує постачальникам послуг і проінформує сім’ю субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 грн.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію або пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

Читайте також: Бюджет-2019: який курс долара чекає на українців

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено.

Опубліковано 27 грудня 2018 року

You cannot copy content of this page