fbpx

Вага всіх найзатребуваніших продуктів в столовій ложці

Часто буває, що ми готуємо їжу за рецептами, в яких зазначена точна вага інгредієнтів. Далеко не у кожного на кухні можуть бути спеціалізовані кухонні ваги для зважування продуктів маленьких обсягів. На цей випадок під рукою завжди є столова ложка.

Є страви, в процесі приготування яких допускається експериментувати з обсягом інгредієнтів, а є страви, де необхідно строго дотримуватися пропорції, в чому нам і допоможе столова ложка.

Читайте також: Розкішні маленькі французькі пончики “Пе-де-нонн” – просто тануть у роті

Незважаючи на те, що столова ложка має постійний і незмінний розмір, вага і об’єм продуктів, що знаходяться в ній продукт не будуть однаковим. Це пов’язано з щільністю і фізичними властивостями продукту. Так, наприклад, питома вага борошна і води в столовій ложці буде відрізнятися.

Міра продуктів в одній столовій ложці

  • Цукор – 12 грамів (без гірки). Якщо цукор зберігався у вологому приміщенні, то в тій же вазі обсяг цукру може зменшитися (за рахунок збільшення щільності продукту).
  • Лимонна кислота, сухі дріжджі, желатин, цукрова пудра – 20 грамів (без гірки).
  • Борошно, картопляний крохмаль – 25-30 грамів (без гірки).
  • Сіль – 25-30 грамів (без гірки). / Сіль – 30-35 грамів (з гіркою). Потрібно пам’ятати, що сіль може бути різного ступеня помелу, чим менші гранули, чим важча сіль. Варто взяти до уваги, що сіль має і важчу питому вагу.
  • Мед – до 40 грамів (якщо мед рідкий, то гірку зробити не вийде). Мед може кристалізуватися і поміняти свою консистенцію, а значить, обсяг такого меду буде іншим. Твердий мед можна потримати в теплі або на водяній бані, після чого він стане тягучим.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page