fbpx

Вакциновані від нового штаму не захищені: з’явились перші хворі на грип

У цьому році в Україну нетипово рано прийшов вірус грипу. В одній з лікарень Києва вже зафіксували три випадки захворювання. Повідомляє Intermarium з посиланням на ETCETERA.MEDIA,

Читайте також:Оля Полякова записала досить гнівне відео про політиків (відео)

У київську лікарню звернулися три сім’ї зі скаргами на високу температуру, головний біль і слабкість. Лікарі підтвердили у всіх грип групи В, людей госпіталізували. Зараз одна дитина ще залишається в стаціонарі.

За словами медиків, така ситуація – досить нетипова, оскільки кияни захворіли ще у вересні і заразилися грипом саме в Україні.

НАГАДАЄМО, всього в цьому епідсезоні українців атакуватимуть три типи вірусу: «Мічиган», він же свинячий грип, а також «Сінгапур» і «Колорадо».

МОЗ попереджає, що вірус типу В почав змінюватися, тому ті, хто вакцинувалися в минулому році, від нового штаму не захищені. Перш за все, медики радять вакцинуватися вaгітним, пенсіонерам, дітям, людям з діaбетом та іншими хрoнічними хвoробами.

Активно циркулювати віруси почнуть в кінці листопада – на початку грyдня. Пік захворюваності очікується в січні, а закінчиться епідсезон в травні.

You cannot copy content of this page