fbpx

– Васю, твоя дружина морить мене голодом! Те, що вона готує їсти неможливо. Як ти з нею живеш? Ти купив м’яса, як я просила? Зараз швиденько підсмажу.

Несподівано у наш дім постукали проблеми: сестра чоловіка розсварилася зі своїм чоловіком. Мати її в рідну домівку не пустила, мудро відправивши миритися з чоловіком. А ось мій чоловік виявився не таким категоричним, як його батьки, і дозволив сестрі зупинитися у нас. У нашому домі Катя, сестра чоловіка, поводилась немов королівна. Їсти мною приготовлену їжу, вона відмовлялася. Своїх грошей у неї не було, тому до приходу Васі, мого чоловіка, Катя сиділа голодна.

Варто було чоловікові переступити поріг дому, як вона відразу мчала до нього зі скаргами:

– Васю, твоя дружина морить мене голодом! Те, що вона готує їсти неможливо. Як ти з нею живеш? Ти купив м’яса, як я просила? Зараз швиденько підсмажу.

Смажене м’ясо в моєму домі? Щоб я слиною захлинулася? Катя вирішила настільки витонченим способом звести зі мною рахунки? Чоловік терпляче пояснив сестрі, що я – мама, яка годує. І шлунок нашого немовляти дуже чутливий до того, що я їм.

– Я з солідарності їм те ж, що і дружина. Вибач, але про смачну їжу ми тимчасово забули.

Катя образилася, пішла в кімнату, що ми їй виділили, так голосно грюкнувши дверима, що розбудила мирно сплячу дитину.

Поведінка Каті мене завжди дивувала: більш безпардонної і нахабної особи. я в житті не зустрічала. Нашу з чоловіком квартиру вона вважала і своєю. Адже нерухомість придбана її братом, значить і Катеринина теж. А знаєте, чому Катерина посварилася зі своїм чоловіком? До них в гості приїхала сестра Катиного чоловіка, Юля. Катю аж трясло від обурення, коли вона розповідала:

– Ні, ти уявляєш, приперлася в мій дім, і поводиться, ніби це вона господиня! Зовсім мене ні в що не ставить! Ніби це її квартира, а не мій. А чоловік її ще й захищає. Юля взяла і пішла по магазинах, напнувши моє плаття. Навіть не запитала!

Катя скаржилася на сестру свого чоловіка, фарбуючи свої нігті моїм лаком, узятим без дозволу. На моє німе запитання, вона заявила:

– Тобі шкода чи що? І взагалі, я впевнена – тобі його мій брат купив. Значить – хочу і беру.

Я дозволила собі запитати у сестри чоловіка:

– Катю, а тобі така поведінка Юлі нікого не нагадує? Ось у мого чоловіка теж є сестра, дуже нахабна панянка. Катя витріщила очі і обурено заголосила:

– Ти не розумієш, це інше! Ми з чоловіком купили квартиру в шлюбі. Юля ж яким боком до нашої квартири? Ніяким! А те, що купив мій брат – це його, ти ж тут ні при чому!

Зрозумівши, що сперечатися з нею марно, я пішла в кімнату. Ось такі у Каті подвійні стандарти виходять. Я почала збиратися. Жити з Катею під одним дахом, мені зовсім не хотілося. З’їжджу до мами на тиждень-другий, там дивись і Катя з чоловіком помириться.

– А ти це куди намилилась? – поцікавилася Катя.

– Як це – куди? До твого чоловіка сестра приїхала, ти що зробила? Втекла!

– Ну так. Що я, повинна цю міс невихованість в моєму домі терпіти? – з обуренням подивилася на мене сестриця чоловіка.

– Ось і я невихованість в моєму домі терпіти не збираюся.

– Це – не твій будинок, це будинок мого брата! І сама ти невиховані! Поводитися з гостями навчися спочатку. Теж мені, знайшлася тут господиня! Іди-іди, нам так краще буде! – зраділа моя співрозмовниця.

Я поїхала.

Чоловік в той же вечір приїхав за нами до моєї мами. Дізнавшись про те, що трапилося, він відвіз сестру до її чоловіка.

– Не звертай уваги. Просто Катька злиться, що Юля з її чоловіка мотузки крутить, а у неї зі мною такого не прокатує. – заспокоїв мене Вася.

Вдома я знайшла «прощальний подарунок» сестри чоловіка: на дзеркалі у ванній червоною помадою було написано: «Спасибі за чудову ніч» і відбиток губ. Вона що, дійсно думала, що я не впізнаю свою помаду? І сенс подібного напису? Чоловік сам вдома не ночував. Треба буде потім в розмові збрехати, що дзеркало я мою губкою для унітазу. Нехай порадіє.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page