fbpx

Вчора на дні народження свекрухи всі за столом сиділи, я відійшла на двадцять хвилин дитину погодувати, повертаюся, а ця “Зірка” вже на моєму місці сидить, чоловіка з ложечки зі своїх рук годує – «Дімка, спробуй цей салат!» Нормально?

Так, мені це не подобається, і я думаю, нікому не сподобалося б на моєму місці! – ділиться 36-річна Яна. – То обійме мого чоловіка, то в щічку цмокне, то руку на коліно йому покладе, то нахилиться так, що все, я перепрошую, назовні, тьху!

“Дімка, Дімка” – який він тобі, Дімка?

Вчора на дні народження свекрухи всі за столом сиділи, я відійшла на двадцять хвилин дитину погодувати, повертаюся, а ця “Зірка” вже на моєму місці сидить, чоловіка з ложечки зі своїх рук годує – «Дімка, спробуй цей салат!» Нормально? А найголовніше, ніхто нічого не помічає. Сидять свекруха, Діма, його брат – і всі посміхаються. Ну що за нісенітниця? Нікому й на думку не спадає сказати їй, щоб поводилася пристойно!

Яниному чоловікові, Дмитру, тридцять сім років, у шлюбі подружжя вже більше п’ятнадцяти років, але тільки ось два місяці тому, нарешті, вони стали батьками чарівної дівчинки.

— Дитина дуже довгоочікувана, просто золота, ми йшли до цього понад десть років! – зітхає Яна.

Вагітність теж була складною, всі дев’ять місяців я лежала в лікарні, мене додому відпускали на декілька тижнів, і знову у відділення. Я, чесно кажучи, до самого кінця повірити боялася, що у нас буде дитина. У лікарні теж надивилась усіляких випадків. Донька народилася, не без проблем, але все вийшло благополучно. Ось, два місяці вже вдома, входимо в ритм.

В ці вихідні відбувся перший маленький, але справжній вихід у світ з дитиною – поїздка на день народження до свекрухи. Були тільки найближчі – свекруха, Яна з чоловіком та малюком і молодший брат чоловіка, 27-річний Кирило, з дружиною Ольгою. І ця сама Ольга просто довела Яну.

Знайомі вони трохи більше року, молодший брат одружений зовсім недавно, але весь цей час Ольга тишком-нишком фліртує з Яниним чоловіком. Так-так, це саме флірт, Яна по-жіночому дуже відчуває такі речі. Ольга то смітинку з піджака у Дмитра зніме, то поправить комірець, то регоче, як русалка, закидаючи голову. Причому ніхто з присутніх нічого такого в поведінці Ольги чомусь не бачить. Ні свекруха, ні брат. Ольжин чоловік спокійний, як удав, Янин тільки посміюється. Дивитися на це все дуже неприємно та прикро.

Зрозуміло, Яна зараз, після народження первістка, не в найкращій фізичній формі. Сильно погладшала від дев’ятимісячного лежання в ліжку, і взагалі змінилася. Коханий чоловік запевняє, що все гаразд, але комплекси однаково присутні. Зараз поки зробити з собою можна мало що, Яна годує малюка, загалом, і так сидить на строгій дієті. Та й після пологів минуло зовсім небагато часу.

Щиро кажучи, материнство звалилось на Яну лавиною. Раніше перед нею стояло чітке завдання: доносити і народити, про те, що буде далі, Яна якось і не замислювалася. Уявлялося, що там уже не буде жодних проблем, по ходу зрозуміло, як діяти.

Виявилося, що все зовсім не так. Проблеми виникають буквально щохвилини, часу на роздуми найчастіше немає, треба швидко приймати рішення та діяти, та ще й нести за все відповідальність. Чоловік допомагає, але ж він на роботі. Декілька разів на тиждень приходить мама, іноді заносить свекруху. Але від них, чесно кажучи, більше роздратування, ніж допомоги.

Звичайно, Яна зараз, як то кажуть на взводі, гормони зашкалюють, все життя встало з ніг на голову. А тут ще ця Ольга.

— Спочатку стримувалась, навіть жартувати намагалася, але не розуміє людина нічого! – ділиться Яна.

– В той вечір я вийшла з кімнати, де годувала дитину, і побачила, як ця Ольга сидячи на моєму місці, годує мого чоловіка з ложечки салатом, у мене мову забрало. Кажу, Олю, а що ти соромишся, сідай вже на коліна до Діми! А що не так, ти ж цього домагаєшся! Давай, дій, бачиш, ніхто не проти! Свекруха мені – «Яно, що ти таке кажеш, як тобі не соромно?». Це, мені ж ще й соромно має бути, за що? Брату чоловіка говорю, а ти, олень, чого дивишся? У тебе вже роги ростуть на очах. Одним словом скандал у благородній сім’ї.

Ольга вдарилася в сльози і соплі, надала вигляду ображеної невинності. На бік Яни ніхто не став. Вирішили, що у неї гормони, свекруха сказала, що їй потрібно самооцінку підвищувати, а Ольга нічого такого страшного не робила.

«Дімка», як тепер отруйно називає Яна чоловіка, теж у шоці від виступу дружини:

— З якого ланцюга ти зірвалася? Понесла якусь дичину, зіпсувала настрій матері в її день народження.

А може, Яна й справді неправа зі своєю витівкою? Ну, якщо всі присутні спокійні, отже, все було нормально, «добре ж святкували»? Чи все ж таки немає диму без вогню? Як вам ситуація? Що думаєте?

You cannot copy content of this page