fbpx

Відносини, які вас руйнують: 10 ознак

Відносини, які вас руйнують. Які відносини є тpaвмуючими і потребують зцілення, а часто і завершення?

Відносини, в яких вас безперервно контролюють, засновані на ревнощах, недовірі, страху партнера втратити вас.

Якщо партнер постійно перевіряє ваш телефон, пошту, профілі в соцмережах, зламує паролі і т. д. Погрожує що-небудь зробити з вами або з собою – це ненормально і руйнує вас.

10 ознак того, що ваші стосунки руйнівні:

Відносини, в яких ви постійно контролюєте свого партнера, ревнуєте, не довіряєте, які ви боїтеся втратити.

Сюди ж можна віднести вашу можливу нездатність бути на самоті, наодинці з собою. Якщо ви використовуєте відносини, щоб «заткнути» душевну порожнечу – значить, настав час розібратися з собою.

Відносини, в яких тільки ви проявляєте ініціативу.

Телефонуєте, пишете повідомлення, пропонуєте зустрітися – а партнер тільки прихильно погоджується (або не погоджується, і тоді ви впадаєте в панiку). Така «гра в одні ворота» не є ознакою здорових відносин.

Відносини, в яких вас пpинижують.

Сюди можна віднести образи, «підколки», демонстрацію партнером своєї переваги, акцентування уваги на ваших недоліках, і фізичне нacильство. Такі відносини потрібно терміново припиняти і розбиратися з причинами, чому ви в таких відносинах опинилися.

Відносини, в яких ви принижуєте вашого партнера.

Якщо ви не можете втриматися від образ, вказівок на недоліки партнера, від рукоприкладства і т. д., вам також потрібно зробити паузу і розібратися в собі: чому ви так робите. І якщо партнер настільки огидний, що заслуговує такого ставлення – чому ви досі з ним?

Відносини, в яких ви весь час щось доводите, а партнер безперервно висловлює «сумніви».

Особливо, якщо мова йде про ваші почуття і готовність бути разом. Якщо партнер в черговий раз сказав щось типу: «Не бреши мені і собі, ти не любиш мене», – а ви плачете і щось судорожно пояснюєте – швидше за все, вас «розводять» на негативні емоції, щоб підживити ними своє хворе его.

Читайте також: Існують чотири ознаки, які свідчать про наближення розриву стосунків

Відносини, в яких ви самі не розумієте, як і для чого опинилися.

Якщо партнер є ведучим, постійно проявляє ініціативу і не дає вам отямитися, а ви просто робите те, що він хоче – цілком можливо, ви не в контакті зі своїми почуттями і бажаннями. Вам потрібно зробити паузу і розібратися в собі.

Відносини, в яких ви постійно щось «випрошуєте»

Любов, увагу, турботу, та й просто гарне ставлення до себе. Якщо ви змушені доводити, що гідні всього цього – швидше за все, ви маєте вкрай занижену самооцінку, і вам потрібно зайнятися нею.

Відносини, які ви хотіли б змінити, але партнер залишається «глухий», як стіна .

Якщо ви відчуваєте, що ваші потреби в стосунках ігноруються, а партнер стверджує, що «все гаразд, не вигадуй», – можливо, потрібно зробити паузу, щоб подивитися з боку: чи і справді все в порядку, чи все-таки не зовсім.

Відносини, які не розвиваються.

Або розвиваються від нудьги і безвиході. «Просто зустрічі», які місяцями не переходять в спільне життя, цивільний шлюб, який так і не переходить в зареєстрований шлюб, в якому так і не з’являються діти, і чоловік і жінка живуть разом, як сусіди по гуртожитку. Швидше за все, потрібно зробити паузу і розібратися: а може, це «не ті» відносини?

Джерело.

You cannot copy content of this page