fbpx

Відповідь МОЗ: чи можна пити воду під час їжі

Уляна Супрун розвінчала черговий міф про те, коли варто пити воду – до, під час чи після прийому їжі.

Про це виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я розповіла у своєму Facebook, передає 24 канал.

У суспільстві поширена думка, що під час їжі не варто пити воду, адже це негативно відіб’ється на роботі шлунку. Але насправді це міф.

Читайте також: Якщо ви вже стали жеpтвою кліща, то не робіть поширених помилок

“Їжу можна запивати водою, а можна і не запивати. Головне правило – пити, коли хочеться”,– зазначила Уляна Супрун.

Пити слід тоді, коли людина відчуває спрагу, і це аж ніяк не залежить від прийомів їжі. Особливо за цим потрібно стежити вaгiтним жінкам, людям літнього віку та дітям (особливо під час активних ігор чи занять спортом).

Достатня кількість води в організмі дітей позитивно відбивається на їхній пам’яті. А от недостатня гідрація у дітей призводить до закрепів, поганого травлення, агpесії і безпричинного вередування.

Поради від МОЗ щодо норм споживання рідини протягом дня:

Немовлятам від 8 місяців: 150 мл/кг ваги на день
Дошкільнятам: 100 мл/кг ваги на день
Підліткам: 50 мл/кг ваги на день

“Якщо дитина їсть тверду і суху їжу, або бавиться, чи довкола спекотно і сухо, або хворіє, то потреба в рідині зростає. Тому дуже важливо, щоб дитина завжди мала доступ до питної води”, – додала Супрун.

Для того, щоб залишатися здоровим, щодня потрібно випивати достатню кількість води. МОЗ дало поради щодо необхідної кількості спожитої рідини вдень.

“Доросла активна людина може витрачати до 3 літрів води на день. Тож рекомендована добова норма варіюється в межах від 2,5 до 3,7 літра для чоловіків та близько 2 – 2,7 літра для жінок”,– пояснила Супрун.

You cannot copy content of this page