fbpx

Все їй залишив. Все. І машину. І квартиру. Сам пішов просто зі своїми речами. І як це називається? А вона тепер так до мене ставиться. Із сином бачусь раз на три тижні, навіть у гості до нього не ходжу, не запрошують

До цього Віктор якось не охоче розповідав про колишню дружину. Просто сказав, що вона подала на розлучення, а він переїхав. Довелося залишити їй квартиру, все ж таки з нею дитина.

Це, до речі, і сподобалося Дарині. Віктор стільки зробив для сина, отже, він справжній чоловік і хороший батько. Із хлопчиком Дарина ще не була знайома, але вже готувалася до цього. І раптом Вітя почав розповідати, як у них все погано. Дарина, звичайно ж, засмутилася.

― Сестричко, ти в це віриш? ― Якось у розмові сказав Олег, ― От чесно, послухай мене. Це все дуже дивно. Нібито гарний татусь, а з сином бачиться раз на місяць якихось півгодини. Хоч платить?

― Зараз ні. Колишня.

― Витрачає їх на себе? ― закінчив за неї Олег.

― Так.

― Угу. Так я й думав.

― Натомість він залишив їм квартиру.

Олег подивився так, що Дарина одразу зрозуміла – він у це не вірить. І в чомусь Олег має рацію.

― Я теж розлучений, сестричко. Як часто до мене приїжджає моя донька? Раз на три дні. Запрошував би й частіше, але в неї навчання і танці. Рита, хоч ми з нею не особливо спілкуємося, не проти. Їй теж треба відпочивати. Грошей даю стільки, скільки потрібно. Усі витрати, до речі, обговорюємо. А ти хоч раз чула від свого, щоб він обговорював якусь покупку для дитини?

― Олеже, всі люди різні. Якщо ви з Ритою адекватні, це зовсім не означає, що його колишня дружина така ж сама.

― Згоден. Буває. Але все одно щось не сходиться.

Дарині зовсім не хотіла в це лізти. Все ж таки вона дотримувалася думки, що це особиста справа Віктора, яка її не стосується. Але якщо він справді обманює, то навіщо їй такі стосунки?

Нещодавно вони витратили десять тисяч із накопичених, щоб оплатити хлопчикові поїздку. Дарина не заперечувала. Однак зараз це здавалося дивним.

І Дарині пощастило.

― Здрастуйте, ― посміхнувся хлопчик біля дверей, ― А мій тато тут живе?

― Тато? Віктор? Ти Сашко?

― Я Сашко, дуже приємно, ― дитина посміхалася, але не заходила в квартиру.

― А звідки ти знаєш адресу? І де твоя мати? – розгубилася Дарина.

― Я вже був тут із татом. ― Сашко помовчав секунду, ― У вас вдома. Однак лише на кілька хвилин він шукав якісь свої документи по роботі.

Взагалі-то, Дарина не забороняла приводити Сашка до неї в квартиру. Вона давно сказала Вікторові, що не заперечуватиме. Тож ніякої проблеми в тому, що Віктор якось заходив із Сашком, немає.

– Так, а мама де?

– Мама не знає, що я тут. Вона на роботі.

Гаразд. Спокійно. Хлопчикові вже одинадцять років. Зрозуміло, що він сам зміг знайти будинок.

― Я б хотів поговорити з татом, ― продовжив гість.

– Він зараз на роботі. Може, зайдеш?

― Ні…

― Щось передати татові?

― Передайте, будь ласка, татові що завтра у мене в школі спектакль. І він обіцяв, що приїде, а я вже тиждень не можу до нього додзвонитися.

Оце вже здивувало Дарину. Буквально вчора Вітя сказав, що він щойно розмовляв із сином. Ще так радів його успіхам у навчанні.

― Сашко, я не можу відправити тебе назад самого. Подзвони, будь ласка, мамі. І нехай вона приїде.

Сашко додзвонився до матері. Дарина поговорила з нею. Олена відразу відпросилася з роботи і поїхала за сином. Дарина вмовила Сашка зайти в квартиру, до того ж запитала у його мами, чи можна.

– Там телевізор. І приставка. Ну, як її… Для ігор, – сказала Дарина, – все у твоєму розпорядженні.

Говорити при Сашкові жінка не хотіла, тому, як тільки приїхала Олена, Дарина відразу відправила Сашка до мами.

― Привіт, Олено? Можеш завтра приїхати? Треба поговорити.

Запитань було багато. Як Віктор спілкується із сином? Чи дає гроші? Чому так легко залишив їм квартиру?

― Тобто? ― Запитала Олена, коли Дарина озвучила деякі питання, ― Чому він залишив мені мою ж квартиру? Та вона була в мене ще до шлюбу. Хоча ні, ще до знайомства із ним. Він при всьому його бажанні не зміг би відібрати її у мене. Ось у мене на телефоні навіть є документи на власність, ще з розлучення залишилися. Можеш у реєстрі подивитись, адресу ти знаєш.

Все стало на свої місця. Це була гарна казочка для Дарини.

― А гроші? Він брав гроші, щоб купити Сашкові путівку.

― Ой, та які там гроші? Сашко взагалі нікуди не їздив. Он він навіть не може вмовити батька прийти до нього на спектакль. Віктор не відповідає на його дзвінки.

Дарина вже зрозуміла, що не збирається далі будувати стосунки з Віктором. Хоча б тому, що він її обманював. Цікаво на що ж тоді він витратив ті десять тисяч?

― Чому ти мені допомагаєш? ― Запитала Дарина, ― Все ж таки я з ним.

― Я, як ти сказала, не допомагаю. Я просто сказала правду. Мені не складно відповісти на такі прості запитання.

Чоловік навіть не намагався нічого заперечувати. Відразу зізнався ―, що стосовно квартири «недоговорив», що гроші йому «треба було», а спілкуватися з сином він просто «не має часу». І вирішив, що вони одразу помиряться. У чому проблема? Калька разів обманув, та ми всі не такі вже й ідеальні.

Однак Дарина з ним не погодилася.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page