fbpx

«Ви мене ганьбите перед її родиною! Волосся сиве, а ви кавалера до хати водите?», – як дитину вичитував жінку син

Марта овдовіла давно, ще, коли син ходив в школу. Тоді не хотіла дитині нового батька, бо хлопчик дуже переживав втрату рідного. Знала, що ніхто не замінить йому батька, тому тягла родину за двох.

– Яка ж ти Марто, дивна жінка! То ж хлопець росте – за кілька років жениться, а ти сама будеш! Дивися, поки молода, то шукай когось – напучувала кума, але Марта не слухала.

– То й добре, що жениться, невістку приведе, онуки підуть. Буде мені радість.

– Чи не зарано ти себе в бабці записала в твої-то роки?, – відповідала Інна.

А що вона? Давно на себе махнула рукою, бо ж хлопець росте, мов на дріжджах: не встигла взуття купити – вже нове давай, купила – вже підошву загубив, бо у футбол грав. А сорочки чи штани? Тільки літо перейде – давай нове, бо руки і ноги повиростали, а одяг ні.

Гарний росте її Юрчик, нащо аби з хлопця дівчата сміялися, що він чогось не має? Має бути гарним та охайним – от і старається для його щастя.

Далі не зогледілася, як проводжала Юрася в армію, а якась дівчинка все тулилася до його руки. І рада була, але ж як так – він її відпихає: «Мамо не плачте», а ту дівочу руку не відпускає?

Тоді чи не вперше самотність подивилася на неї тими синіми очима дівчиська, яка закрила всю її любов і самопожертву.

Юрко вернувся, вивчився та одружився на панянці з далекого міста. Справді панянка, бо батьки були лікарями, а вона теж вчилася на лікаря. Юрась душі не чув в Анні і страшенно боявся аби вона, боже збав, чимось не засмутилася.

Тоді Марта й зустріла Сергія, вдівця та відкрито з ним вирішила не жити, бо в нього діти, які до нього приїжджають, та й до неї Юрко раз в рік приїде то як буде чужого чоловіка в домі бачити?

Все сталося так несподівано, Сергій якраз вишню різав, як приїхав Юрко з Анною. Спочатку син хотів йому заплатити за роботу, але слово за слово і виявилося, що Сергій ніякий не робочий і вже її син, її дитина, шипів на неї, мов змій:

– Ти геть не думаєш, що люди про тебе говоритимуть? Анна й так батькам не говорить, що ти звичайною нянечкою життя проробила. А тут ще й така новина! Ти себе якоюсь голлівудською красунею уявила, що в 50-т нарозхват?

Сергій пішов ображений, а Марта ковтала сльози та готувала вечерю. Не такою вона уявляла свою старість.

You cannot copy content of this page