fbpx

Я добре пам’ятаю своє здивування, коли мама повідомила тату, скільки коштувала її нова сукня. У мене очі округлились і мову відняло, але змовчала. Пізніше все ж запитала, чому вона так вчинила

Мене звати Катя. У мене з моєю мамою завжди були чудові стосунки. Я від неї ніколи нічого не приховувала. І коли я підросла, мама почала ділитися зі мною своїми секретами. Ми з нею часто ходили за покупками разом, ходили до салонів краси. Всю домашню роботу ми виконували разом. Я багато разів помічала, що мама далеко не завжди говорить татові правду.

– Навіщо ти так робиш? – якось я запитала у своєї мами.

А вона мені сказала:

— Ось коли виростеш, тоді ти мене зрозумієш!

Я виросла, вийшла заміж і зрозуміла. Я зрозуміла, що моя мама не тільки дуже розумна, а й мудра жінка. Я хочу розповісти, якими ж хитрощами вона користувалася завжди у своєму сімейному житті.

Перша хитрість.

Мама ніколи не говорила батькові, скільки грошей вона витратила на новий одяг, на похід у салон краси або на нову косметику. І тепер я розумію, чому мама так робила. Адже погодьтеся, що косметика та гарний одяг коштують дуже дорого. Чоловіки просто не зрозуміють, навіщо витрачати так багато грошей. Щоб уникнути непорозумінь, краще цю інформацію від них приховувати.

Друга хитрість.

Мама ніколи не ходила вдома у брудному халаті або у старому одязі. Мама завжди вдома була дуже акуратною та в чистому одязі. І завжди, навіть удома, у неї була гарна зачіска.

Я ніколи не розуміла, чому деякі дівчата ходять вдома у старому одязі. Адже завжди жінка повинна мати гарний вигляд: щоб було й самій приємно в дзеркало подивитися, і приємно було подивитися на неї і чоловікові, який поруч із нею.

Я завжди вдома ходжу в гарному одязі, щоб мій чоловік був радий бачити мене.

Мама, поки не було тата вдома, робила собі зачіску, робила маски для обличчя. Тато цього ніколи не бачив. Він бачив лише свою гарну дружину.

Третя хитрість.

Мама вміла приготувати страви навіть із тих продуктів, які тато дуже не любив. Мій тато чомусь все життя не любив молочних продуктів. Він не їв сметану, ні кефір, ні йогурт. Не пив навіть молоко. Казав, що відчуває ті продукти у стравах і на дух їх не переносить.

Мама не сперечалась. Вона просто не говорила, що саме у тій чи іншій страві. Так що мій татко їв і сир і сметано, але про це не здогадується і досі. Звичайно, непереносимості у нього не було, посто він вирішив, що не любить молочне і крапка.

Головна картинка –  pexels.

You cannot copy content of this page