fbpx

Я своїй онучці не раз казала, щоб вона нікому не говорила, що має квартиру свою, особливо кавалерам, бо дуже багато охочих буде, але дійсно людину для життя вибрати буде важко, бо всі будуть старатися здатися кращими, ніж вони є насправді.

Коли вона привела знайомитися Вадима, то він мені не сподобався. Бо вже такий улесливий, що аж млосно. І не дивно, що Олеся йому розповіла про свою квартиру, адже такому всі секрети видаси, варто лише йому цього захотіти.

– Дитино, навіщо ти йому про квартиру розказала?

– Бабусю, у нього є власна, то я й не переживаю. У нього своя, а у мене своя.

– Ага, дуже мені цікаво звідки він має квартиру?

– Батьки подарували.

Ну, якщо так, то добре. Одружилися вони, весілля було скромне і от якось мені Олеся каже:

– Бабусю, а можеш попередити квартирантів, щоб вони виїхали, бо ми хочемо там жити.

– А що таке? У Вадима ж квартира власна?

– Так, але його молодший брат теж женився і тепер нам нема де жити.

Я тільки руками сплеснула, виходило, що квартири у кавалера нема, а як співав… Ні, я не чекала, щоб хлопець мав квартиру, тим більше, з такими цінами, але я хотіла аби хлопець бодай не молов язиком, мов помелом.

Ну, живуть вони й далі, як ту Олеся знову мені каже:

– Ба, а ти можеш свою квартиру продати і переїхати жити в село? Там хороший будинок, а ми плануємо дитинку і хочемо зробити сучасний ремонт і купити машину. Ми будемо до тебе в село приїздити і привозити тобі дітей. Так буде чудово!

Отакої, моя тиха і добра онучка вже говорить ті слова, як їй в голову вкладає цей молодик. Тобто, самому заробити на ремонт і машину, то ні, але в бабусі забрати – то давай і вже.

– Чого ви так реагуєте, – каже він мені, – ми ж вас на вулицю не викидаємо! Ваша хата в селі добра, там є опалення і газ, що ще хотіти в вашому віці, як не порпатися в землі?

Зять натяків не приховував, мовляв, скільки там того життя – звикай до землі. Щось пояснити онучці, то вона й не повірить, що її любий чоловік щось собі помишляє, скаже, що бабуся з розуму вижила.

Тому я прийшла до них в гості в неділю і кажу:

– Діти, у мене чудова новина – ми можемо обміняти наші квартири на чотирикімнатну квартиру! І я буду з вами жити і онуків няньчити! що скажете?

Зять очима поблимав, бо й наче все чудово, Олеся плеще в долоні, що буде поміч збоку і так одразу не скажеш, що йди, бабо, в село.

Сказав, що подумає, але Олеся наполягала, що ідея дуже хороша.

– Тим більше, що бабусю й так прийдеться доглядати, вона мені найрідніша людина лишилася. То хай вона тут з нами живе, ніж я потім буду в село до неї їздити.

Він тягнув і тягнув з рішенням. А потім сказав, що молодим не варто жити з кимось, щоб потім в їхнє життя не лізли, тому хай вже я вступаюся з квартири.

І ось тут пішла коса на камінь і Олеся сама вияснила, що ні про які діти і сімейні поїздки чоловік не думає, бо він заборгував гроші і не має як віддати.

– То велика сума і ти маєш мені допомогти! Ти мені жінка чи як?

І ось так те заміжжя пішло нанівець. Якщо у вас в шлюбі є лише обов’язки, а у вашого чоловіка, лише привілеї та права, то кому такого треба?

Так, що ми залишилися з майном, хоч я би радо віддала все, що маю, лиш би моя онучка знайшла справжнього чоловіка, який її любитиме і оберігатиме, щоб було між ними взаєморозуміння і повага один до одного.

Історія написана з реальних подій, імена та обставини змінені в інтересах головних героїв.

Фото Ярослава Романюка

Автор Ксеня Ропота

You cannot copy content of this page